VTV/Jinbu Europe houdt alle punten in Nieuwegein

Het eredivisie damesteam van VTV/Jinbu Europe speelde zondag onder leiding van verdedigster en teamcaptain Dong Li en met de aanvalsters Sanne de Hoop en Emine Ernst. Ze namen het op tegen HSC/HET-IT Taverzo uit Zoetermeer.

VTV/Jinbu Europe bereikte in het vorige seizoen de eredivisiefinale. Alleen de wedstrijd om het landskampioenschap ging verloren. Ook HSC/HET-IT Taverzo boekte veel successen in het vorige seizoen. Dit team won het kampioenschap in de eerste divisie. In dit team speeden zondag Renske van Bruchem, Priscilla Loesberg en Romy Vastenburg.

De eerste drie wedstrijden voor de pauze gingen zonder gameverlies naar het team van VTV/Jinbu Europe. De kraker kwam direct daarna in de wedstrijd tussen Sanne de Hoop en Renske van Bruchem. Deze linkshandige aanvalster bleef na twee verloren games onbevangen doorspelen en bracht de wedstrijd via twee gewonnen games weer in evenwicht. In de beslissende vijfde game kwam Sanne de Hoop op voorsprong en die gaf ze niet meer uit handen. Emine Ernst en Dong Li maakten de 6-0 winst compleet.

Volgende week gaat het team van VTV/Junbu Europe naar Den Helder. Daar wacht de regerend landskampioen. Dozy Den Helder/Noordkop.