3 VTV prijswinnaars bij Mini-meerkampen en D-Kadetten meerkampen SVE

Na op zaterdag de eerste competitieronde van het najaarsseizoen 2017 te hebben afgewerkt was het zondag 17-9-2017 tijd voor deelname aan de Mini-meerkampen en D-Kadetten meerkampen bij SVE. Er werd gespeeld in 3 poules van 6 op de Mini-meerkampen en een poule van 8 bij de D-kadetten. Bram, Felix en Juul waren op basis van hun geboortejaar ingedeeld bij de D-kadetten. Daniël, Jente en Joshua op basis van hun geboortejaar en ervaring in competitie of eerdere minimeerkampen in de 3 verschillende welpen en pupillen poules.

Jente stond tot het eind gedeeld aan kop in poule 3 waarbij de slotwedstrijd moest bepalen welke speler de uiteindelijke winnaar werd. Helaas voor Jente was op dat moment zijn tegenstander van SVO net iets beter. Daniël had de pech dat hij was ingedeeld in de net iets sterkere poule 2. Hij speelde daarin een aantal mooie en spannende partijen maar wist daarbij net de winst niet naar zich toe te trekken. Joshua’s openingswedstrijd en 3e partij waren spannende 5-setters. Dat er daarbij niet aanvallend werd gespeeld maar afwachtend met veel schuifballen tot de tegenstander in de fout ging mocht de pret niet drukken. ¨Winnen is winnen!¨ aldus Joshua. De 3 andere partijen werden redelijk makkelijk gewonnen met daarbij ook wat aanvallender spel.

Bij de D-kadetten was VTV goed vertegenwooordigd met 3 van de 8 plekken. Als je bedenkt dat Bram pas dit seizoen is begonnen bij VTV dan heeft hij meer dan verdienstelijk gespeeld. In vrijwel alle partijen goed wat punten gepakt en één wedstrijd gewonnen. Juul wist 4 punten te pakken. Leuk om te zien dat ze tussendoor ook nog regelmatig tips kreeg van een gelegenheidscoach (Ralph); de begeleider van Gispen. Felix moest alleen zijn 1e partij afstaan. Dat bleek de latere winnaar te worden waardoor Felix de 2e prijs omhoog kon houden. Tussendoor was er gelukkig voldoende tijd om elkaar en andere bevriende spelers aan te moedigen. Uiteraard na de prijsuitreiking nog even afsluiten met een fotomoment.