Geslaagde Rentrees van Jacintha en Vera bij VTV/Jinbu Europe – AnytimeFitness/Westa

Jacintha de Hoop had na de afronding van haar bachelor studie een sabbatical genomen in Australië en omstreken. Vera van Boheemen was op studiereis in Kaapstad geweest. Ze hadden de afgelopen weken flink getraind. Nu het wedstrijdritme nog.

Jacintha de Hoop verloor haar eerste partij met 10-12 in de vijfde game van Karlijn van Lierop. Vera van Boheemen verloor in drie games van Emma van der Zanden. Gelukkig bleek Sanne de Hoop VTV’s rots in de branding te zijn. Ze won de openingspartij van de invalster Nina van Oost en ze versloeg na de pauze Emma van der Zande. Jacintha de Hoop bracht VTV/Jinbu Europe op een 3-2 voorsprong met een vlotte overwining op Nina van Oost.

De slotpartij tussen Vera van Boheemen en Karlijn van Lierop moest de beslissing brengen tussen gelijkspel of winst voor VTV/Jinbu Europe. Ik denk dat Vera in deze partij heeft laten zien dat een belangrijk element van wedstrijdritme is het vermogen om alle mentale twijfels uit te bannen en met volle inzet te knokken voor de winst. Dat verklaart hoe Vera kon aanklampen bij het niveau van het Wessemse jeugdtalent en uiteindelijk zegevieren. Het was een mooie apotheose van een geslaagde dag.

Op zondag 11 februari mag VTV/Jinbu Europe vol aan de bak tegen de huidige koploper en regerend landskampioen Dozy Den Helder/Noordkop.