Geslaagde clubkampioenschappen VTV 2015

Afgelopen zondag 31 mei werden bij VTV de clubkampioenschappen 2015 verspeeld. In tegenstelling tot de traditie was het dit jaar wèl slecht weer. Maar weer of geen weer: ruim op tijd waren alle deelnemers aanwezig om aan het toernooi te beginnen.

Even na 11.00 uur opende Michel Leenders het toernooi, waarna de strijd losbarstte. Traditiegetrouw zijn op de clubkampioenschappen de hoger spelende teams leden het best vertegenwoordigd. In de hoogste klasse werd dan ook gespeeld in een tweetal 7-kampen, en daarna kruisfinales en finale.
In de eerste halve finale was de als 1e geplaatste Mark van Werkhoven een maatje te groot voor de verrassende semifinalist Frank van Schaik. En in de andere halve finale won onze nieuwe clubgenoot Jacintha de Hoop in een zeer spannende wedstrijd met 3-2 van Jörgen Verberne.
In de finale lieten Mark en Jacintha zien waarom er volgend seizoen van toptafeltennis genoten kan worden aan het Helmkruid. Het ene punt was nog mooier dan het andere! Uiteindelijk bleek het sterke aanvalsspel van Mark ook Jacintha te machtig, en daarmee prolongeerde Mark zijn titel als clubkampioen van VTV.

In de klasse daaronder werden in de eerste ronde de senioren en de jeugdleden gemixt, om daarna gescheiden op jacht te gaan naar de prijzen.
Bij de senioren versloeg Arjan van der Linden in de halve finale Eric Holtman, en bleef Henk van Schaik aan de goede kant van de score tegen Tineke Buijtendijk. In een gelijkopgaande finale was het vervolgens ‘good old’ Henk van Schaik, die met 15-13 in de 5e set de titel binnenhaalde ten koste van Arjan van der Linden.

Bij de jeugd konden de jonkies de macht grijpen, omdat landelijk A spelers Willem Bakers en Tim Broekema bij de (hoogste) senioren meespeelden. Hier was het uiteindelijk Pieter Bakers, die in een prachtige wedstrijd net iets sterker was dan Timucin Stam.

Om 17.30 uur werden de prijswinnaars onder luid applaus gehuldigd, en konden we aan tafel. Ons mede-clublid, sponsor en keurslager Richard Stekelenburg had voor een fantastisch buffet gezorgd, met bami, nasi, saté, en een babi-pangang naar eigen recept om je vingers bij op te eten.
Na het eten werd er nog lang nagepraat, en de mensen waren het met elkaar eens: de afwezigen hadden een prachtige dag gemist en moeten volgend jaar zeker meedoen!

Dus graag tot volgend jaar,
Michel.