Bekerteams VTV bij de laatste 16

Afgelopen vrijdag (5 juni) mocht VTV 1 het thuis in bloedhete omstandigheden opnemen tegen Woerden 1. Vooraf werd gedacht dat dat nog wel eens een zware wedstrijd kon worden. Maar ons bekerteam, ditmaal spelend met Patrick, Frank, Willem en Michel, schoot uit de startblokken, en hoewel niet alle partijen even makkelijk werden gewonnen, stond er een tijdje later 8-0 op het scorebord. De temperatuur was inmiddels tot tropische waarden opgelopen.
Uiteindelijk werd de eindstand 10-2, waarbij ditmaal Michel zo sociaal was de tegenstanders nog 2 puntjes te gunnen. Gezamenlijk togen beide teams vervolgens naar onze kantine, alwaar het opgelopen vochtverlies in sneltreinvaart weer werd aangevuld.

Bij de loting voor de 1/8e finale heeft VTV 1 het niet getroffen. A.s. vrijdag 12 juni wacht ons in Almere een zeer zware uitwedstrijd tegen Almeerspin 2, dat voornamelijk bestaat uit spelers van het naar de 3e divisie gepromoveerde Almeerspin 1. We kunnen aan de bak!

Ook VTV 2 speelde afgelopen vrijdag in dezelfde bloedhete omstandigheden, maar dan in Utrecht in de zaal van SVE, tegen Trajectum 1.
Op papier leek dit een gunstige loting te zijn, gezien de ratings van de tegenstander, maar niets was minder waar. De jeugspelers van Trajectum hadden geen hoge rating, maar wisten zich prima staande te houden tegen de senioren. Na een wat moeizaam uit de startblokken te komen, werden gelukkig beide dubbels gewonnen en stond het 3-3. Ondanks de hitte waren toch alle wedstrijden nodig om de winnaar te bepalen. Nico behaalde het winnende punt op 9-7, waardoor Jörgen rustig uit kon ballen. Eindstand 10-8, en kon er eindelijk een alcoholische verkoeling gezocht worden aan de bar.

Onze volgende wedstrijd is vrijdag 12 juni, thuis tegen Rega 2.

Michel Leenders & Peter van Zomeren.