Dames VTV plaatsen zich voor eredivisiefinale

De tweede halve finale op zondag 23 april tussen VTV/Jinbu Europe en SKF was net zo sfeervol als de eerste. Het talrijke publiek en de beide teams lieten zich van hun beste kant zien. VTV-huis DJ Willem Bakers pakte uit met een fraaie lichtshow, de speelsters brachten de toeschouwers in vervoering met vele fraaie slagenwisselingen.

De eerste twee partijen verliepen zoals verwacht. Dong Li versloeg Jasminka Oeij. Sanne de Hoop won de eerste game, maar kon daarna niet meer op tegen Carla Nouwen.

Na de pauze zagen de talrijke toeschouwers de partijen waarvan de afloop minder makkelijk voorspeld kon worden. Vera van Boheemen won in drie spannende games van Brenda Vonk. Dong Li leek in haar partij tegen Carla Nouwen opnieuw op een 3-0 overwinning af te stevenen, maar Carla kwam in de tweede helft van de derde game sterk terug. In de vierde game werd de wedstrijd alsnog beslist. Dong Li won de vierde game met 11-8.

VTV/Jinbu Europe plaatst zich voor het eerst in haar bestaan voor de eredivisiefinale. Die zal worden gespeeld op zondag 14 mei in Hilversum. De tegenstander in die finale heeft aanzienlijk meer ervaring. Dozy Den Helder/Noordkop is sinds december 2012 de ongeslagen landskampioen. Topspeelster Ana Gogorita en coach Theo Wijker hebben het allemaal meegemaakt. VTV/Jinbu Europe staat voor een geweldige uitdaging.