Zondag 23 april tweede halve finale VTV-SKF

Zondag 23 april speelt het eerste damesteam van VTV de return van de halve finale om het landskampioenschap. De halve finales worden in een “Best of Three” reeks gespeeld. In Veenendaal won VTV de eerste halve finale met 3-0.

Het was SKF gelukt om veel publiek naar deze wedstrijd in Veenendaal te krijgen. De wedstrijden werden in een geweldige ambiance gespeeld. In de eerste twee partijen kwam VTV/Jinbu Europe zeer sterk uit de startblokken. Tanja Helle versloeg Tali Cohen in vier games. In de tweede partij speelde Dong Li haar beste wedstrijd van het seizoen. Zij versloeg de Veenendaalse kopvrouw Carla Nouwen in drie zeer fraaie games. Na de pauze zag het publiek een zeer spannende wedstrijd tussen Brenda Vonk en Sanne de Hoop. Brenda toonde zich strijdvaardig als altijd en kwam na twee verloren games (10-12 en 8-11) sterk terug met 16-14 en 12-10. In de tweede helft van de vijfde game kon Sanne de Hoop een tandje bijzetten. Ze won de partij met 11-8 en daarmee de wedstrijd met 3-0.

De return zal op zondag 23 april worden gespeeld bij VTV aan het Helmkruid in Nieuwegein-Zuid. De wedstrijd begint om 14:00 uur. VTV en SKF roepen de supporters op om ook deze wedstrijd massaal te komen bezoeken. Het zal zeker de moeite waard zijn. SKF zal proberen een derde halve finale af te dwingen. VTV heeft de kans om voor het eerst in haar rijke clubhistorie de finale om de landstitel te bereiken.