VTV/Silvery Dragon en US halen optimaal resultaat

Zaterdagavond was de eredivisiewedstrijd US – VTV/Silvery Dragon. VTV/Silvery Dragon melde zich present met Dong Li, Marieke van der Kamp en invalster Jackie Alting. Deze uitgangssituatie bood US kansen om punten uit deze wedstrijd te slepen. De twee vaste speelsters van VTV/Silvery Dragon mochten geen fout maken in de weg naar de winst.

In de openingspartij pakte US de rol van uitdager goed op. Nathalie van Lierop kwam 2-1 in games voor op Marieke van der Kamp. Marieke kwam in de vierde game sterk terug, ze won die game met 11-2. Marieke hield VTV/Silvery Dragon op koers dankzij een 11-8 overwinning in de vijfde game. De overige wedstrijden gingen volgens verwachting. Dong Li was onbespeelbaar voor haar Amsterdamse tegenstanders. Ze won tweemaal in drie games. Marleen Visser en Renate Guitjens scoorden in hun partijen tegen invalster Jacky Alting de punten voor US.

De uitslagen in cijfers:

FVT/Visser v.d. Ham – VTV/Silvery Dragon

0-1 Nathalie van Lierop – Marieke van der Kamp 2-3

0-2 Renate Guitjens – Dong Li 0-3

1-2 Marleen Visser – Jacky Alting (inv) 3-1

1-3 Nathalie van Lierop – Dong Li 0-3

1-4 Marleen Visser – Marieke van der Kamp 1-3

2-4 Renate Guitjens – Jacky Alting (inv) 3-0

Zondag 9 november hebben we weer een eredivisie-evenement bij VTV aan het Helmkruid in Nieuwegein-Zuid: VTV/Silvery Dragon – De Treffers. We beginnen om 14:00 uur.