Dong Li brengt VTV/Silvery Dragon naar 6e plaats

Zondag 19 oktober speelden de eredivisiedames van VTV/Silvery Dragon tegen SKF uit Veenendaal. Na de eerste drie wedstrijden stond er een 1-2 tussenstand op het scorebord. Dong Li moest proberen een verdere uitloop van SKF te verhinderen. Dat moest dan wel gebeuren tegen SKF-topper Carla Nouwen. We zagen lange, spectaculaire rally’s. Carla viel hard en goed geplaatst aan, Li verdedigde uit alle macht en probeerde af en toe met een uitval de aanvalsopbouw te verstoren. De eerste twee games gingen naar Carla. Li bleef echter hardnekkig weerstand bieden. Ze won de derde game. De vierde game werd zwaar bevochten. De verdediging van Li hield op het nippertje stand. Ze won die game met 14-12. Carla kon niet meer herstellen en Li speelde het goed uit. Ze won de vijfde game met 11-4.

De wedstrijd werd uiteindelijk met 2-4 gewonnen door SKF. De topprestatie van Dong Li kreeg extra glans toen de uitslagen van de andere wedstrijden binnenkwamen. VTV/Silvery Dragon staat nu op de zesde plaats met één punt voorsprong op Scylla. Deze ploeg had met 1-5 verloren. De beste zes teams gaan in het voorjaar naar de play-offs.

De uitslagen in cijfers:

VTV/Silvery Dragon – SKF

1-0 Dong Li – Brenda Vonk                               3-0

1-1 Natalia Balicka – Carla Nouwen                    1-3

1-2 Vera van Boheemen – Tali Cohen                0-3

2-2 Dong Li – Carla Nouwen                              3-2

2-3 Vera van Boheemen – Brenda Vonk 1-3

2-4 Natalia Balicka – Tali Cohen             0-3

Zondag 9 november hebben we weer een eredivisie-evenement aan het Helmkruid in Nieuwegein-Zuid: VTV/Silvery Dragon – De Treffers.

We beginnen om 14:00 uur.