VTV verloor met 1-5 van Dozy Den Helder/Noordkop

Op de eerste zondag in oktober speelden de dames van VTV/Silvery Dragon thuis tegen de regerend landskampioen Dozy Den Helder/Noordkop. Een bescheiden supportersschare genoot van hoogstaande wedstrijden. Ditmaal waren de bezoekers duidelijk sterker dan de thuisclub.

Dong Li gaf het thuispubliek hoop in haar openingswedstrijd tegen Melanie Bierdrager. De hoeveelheid backspin, de nauwkeurigheid en de welgekozen aanvalsmomenten zorgden voor een snelle eerste overwinning voor de thuisclub. Na de pauze kon Dong Li goed partij geven tegen de nummer één van Den Helder Ana Gogorita. De punten weren veelal pas na vele slagenwisselingen beslist, meestal in het voordeel van Ana.

Melanie Bierdrager en Su Han Men bleken duidelijk sterker dan Tanja Helle en Jacintha de Hoop. De speelsters van Den Helder haalden opmerkelijk veel voordeel uit service en ontvangst. Die gaven hun het initiatief in de resulterende rally en bijgevolg ook de verdiende winst.

Dit was voorlopig de laatste competitiewedstrijd voor Jacintha de Hoop. Zij neemt gedurende een halfjaar een sabbatical. Ze gaat binnenkort naar Australiè. We hebben haar bedankt voor haar inzet, tijdens de wedstrijden, maar ook tijdens de trainingen die ze gaf voor de vereniging. Ook hebben we haar veel plezier toegewenst, maar bovenal een behouden thuiskomt.

Zondag 9 oktober speelt VTV uit in Leiden tegen Scylla. Op de tweede zondag in november speelt VTV/Silvery Dragon weer thuis, dan tegen Hilversum.