Verslag mini-meerkamp VTV: Topdag !

Het is zondag 13 maart, ik open de deur van de vereniging en loop naar binnen, doe de lampen aan, kijk de zaal in en….. Acht tafels staan opgesteld mooi afgeschermd door hekjes, stoeltjes voor de begeleiders en toeschouwers staan er ook. Dankjewel Bert. VTV is er klaar voor. Het is tijd voor een MINIMEERKAMP !!!

Er zijn 5 zevenkampen bij de mini’s en 1 negenkamp bij de D-kadetten.

Wim Fasotte is binnen en het aanmelden kan beginnen. Bij VTV zijn er twee zieken Pim was al iets langer ziek, maar Juul heeft die ochtend tot haar grote teleurstelling pas de stekker eruit getrokken. Wat zat die te balen. Maar VTV was alsnog aardig vertegenwoordigd met nog vier spelers. Matthijs, Felix, Stephan en Jop. Matthijs maakte z’n opwachting bij de D-kadetten. Het was een best lastige poule voor hem en de meeste spelers waren nog een maatje te groot. Alleen Robin van TTVN bleef hij voor in de poule. Toch heeft Matthijs genoten en kreeg zo nu en dan ook nog aanwijzingen van Bruce (TTVN) die daar ook eerste in de poule werd.

image1

Stephan en Felix zaten bij elkaar in de poule. De twee teamgenoten van VTV 3 waren (als ik het goed heb) een poule hoger ingedeeld dan vorige keer. Dit bracht direct wat meer uitdaging met zich mee, maar de twee lieten zich niet geheel onbetuigd. Felix werd derde en Stephan knap tweede. Het was nog even spannend, want wederom was het de laatste wedstrijd van Stephan die besliste of hij eerste of tweede zou worden. Ook voor deze twee was het een leuke en sportieve dag. Stephan hield er een leuke beker aan over.

En dan hebben we nog onze Benjamin van VTV die dag, Jop. Het was Jop zijn eerste minimeerkamp en het was toch wel een beetje spannend. Gelukkig had hij z’n knuffel aap meegenomen die als goede steun en toeverlaat fungeerde. Jop was ingedeeld in de laagste poule, wat een prima plek was voor hem. Na de eerste twee wedstrijden verloren te hebben en daar een beetje teleurgesteld over te zijn, kwam daar de aap ter voorschijn. Deze werd naast het score bord gezet en hij begon aan z’n derde partij. De aap was geen wondermiddel, maar het gaf hem een gevoel van veiligheid en steun. Jop wist helaas geen wedstrijd te winnen en werd laatste in de poule. Toch gaf hij ’s avonds aan het erg leuk gevonden te hebben en dat is volgens mij het aller belangrijkste.

Al met al was het een zeer geslaagde en gezellige dag. En nadat ik samen met John, Ronald en Felix de zaal nog heb opgeruimd en onze geweldige barkeepers de balans hadden opgemaakt zijn we huiswaarts gekeerd. TOPDAG !!!

Voor alle uitslagen en een leuke foto van de winnaars kun u op de volgende link klikken:

http://midden.nttb.nl/toernooien/mini-meerkampen/vtv-13-maart-2016/