Klaverjassen bij VTV

Afgelopen vrijdag 25 mei hadden we onze laatste avond van de klaverjascompetitie. Het afgelopen seizoen hebben we 7 vrijdagavonden geklaverjast. Gemiddeld zo’n 5 of 6 tafels hebben de organisatoren kunnen bewerkstelligen. Eigenlijk is dit voor zo’n grote vereniging best wel weinig, daarom een oproep op klaverjasliefhebbers, lijkt het je niet leuk om op de vrijdagavond te komen klaverjassen? Neem gerust je partner of buurman mee! Het gaat om gemiddeld een keer per maand.

Bij het Kerst- en Paaskaarten hebben we ook nog eens een verloting en op de slotavond in mei of juni doen we er nog eens een verloting bij. Voor elke deelnemer geldt dat de drie hoogst behaalde resultaten meetellen voor de eindstand, je hoeft dus niet eens alle avonden aanwezig te zijn. Wanneer je drie keer bent geweest tel je al mee in de eindrangtelling!!

Elke avond zijn er in ieder geval 2 prijzen. Voor de nummer 1 en voor de nummer 2 een tegoedbon bij Slagerij Stekelenburg uit IJsselstein. Oftewel onze eigen VTV-slager. Ook is er per avond een poedelprijs door Slagerij Stekelenburg ter beschikking gesteld. Rond de feestdagen (Kerst en Pasen) is er voor de nummers 1 tm 6 een prijs. Dan zijn er vleesprijzen voor nummer 1 en 2. Bovendien is er voor de hoofdprijs in de verloting ook een vleesprijs.

We spelen per avond drie boompjes. Op zijn Utrechts. Bij troef vragen hoef je niet te overtroeven. Bij introeven altijd eroverheen. Er moet verplicht gespeeld worden. WE SPELEN NIET MET HET MES OP TAFEL!!!!

Afgelopen vrijdag, was, zoals eerder gezegd, onze laatste avond van dit seizoen. Op deze avond hebben we afscheid genomen van onze organisatoren Henk Buijtendijk, Jos Torenstra en Bert Thoonsen. Eerder hadden Albert Haagsman en John en Hendrik van Rooijen al afscheid genomen. Echter, omdat nu iedereen als organisator weg was, heb ik, Hendrik van Rooijen, samen met mijn dochter Cindy besloten de organisatie op ons te nemen. Tevens heeft Bert Thoonsen aangegeven toch nog wel een steentje te willen bijdragen.

Henk, Jos, Albert en John, hartelijk dank voor jullie inzet de afgelopen jaren. Wij hopen dat jullie wel blijven mee kaarten, maar dan zonder rompslomp, rondom organisatie.

Aangezien het wel zeer belangrijk is dat er barbezetting op zo’n kaartavond is, doen we een beroep op iemand om tijdens deze kaartavonden de bar te doen. Bij zelfservice wordt het te druk achter de bar. Alvast bedankt voor uw/jouw medewerking. Geef je dan op bij mij, want ik maak ook het barrooster, én nogmaals een oproep aan iedereen die kan klaverjassen:

KLAVERJASSERS VAN HARTE WELKOM IN HET NIEUWE SEIZOEN. Kom gezellig mee kaarten bij VTV in onze gezellige kantine.

Namens de nieuwe klaverjascommissie.
Hendrik van Rooijen