Klaas Meerveldtoernooi 28 december 2013

Klaas Meerveld/Eindejaarstoernoi 2013 bij VTV Nieuwegein

Op zaterdag 28 december jl. meldden zich ruim 50 enthousiaste tafeltennissers van in totaal 16 verschillende verenigingen ’s ochtends vroeg bij de prachtig verbouwde zaal van VTV aan het Helmkruid in Nieuwegein. Dat dit toernooi de afgelopen jaren een goede naam heeft opgebouwd, blijkt ook uit het feit dat er zelfs deelnemers uit Zwolle kwamen!

Sinds vorig jaar wordt het eindejaarstoernooi gespeeld onder de naam Klaas Meerveldtoernooi. Dit als eerbetoon aan voormalig voorzitter Klaas Meerveld. Bij de opening van het toernooi refereerden  organisatoren Jasper Eijpe en Michel Leenders aan alles wat Klaas voor de tafeltennissport en voor VTV heeft gedaan. Ook stonden zij stil bij het overlijden, afgelopen oktober, van ere-voorzitter Dick Maaswinkel. Dick Maaswinkel heeft net als Klaas Meerveld onbeschrijfelijk veel voor VTV en het tafeltennis in Nieuwegein betekend.

Gedurende de hele dag werd er in vier verschillende klassen qua speelsterkte gestreden om de punten. Het was goed te zien dat fanatisme en sportiviteit en plezier wel degelijk hand in hand kunnen gaan.

Bij het optrekken van de stofwolken konden om 17.30 uur de prijzen worden verdeeld.

Licentie C/D:      1e plaats: Yorick Schuring (bit.nl)             2e plaats: Björn Jansen (Effect)

Licentie E:           1e plaats: Frank van Schaik (VTV)            2e plaats: Pieterjan van der Werf (VTV)

Licentie F:           1e plaats: Gert Boon (TTV Barneveld)   2e plaats: Mario van Leijen (TTV Woerden)

Licentie G/H:     Paul Anceaux (TTV Leerdam)                    2e plaats: Roan van der Ploeg (TVA)

De Klaas Meerveld wisselbokaal werd onder luid applaus van de aanwezigen uitgereikt aan Hendrik van Rooijen, die de gehele dag op voortreffelijke wijze voor het beheer van de bar heeft gezorgd. Organisatie en deelnemers kijken terug op een zeer geslaagd toernooi, en kijken nu al uit naar een minstens net zo fantastisch toernooi in 2014!