Geslaagde eindspurt voor VTV 1

Na vorige week met 9-1 gewonnen te hebben van de hekkensluiter, stond deze week nummer 2 Never Despair op het uitprogramma. Vooraf was bekend dat wij de 3e plaats (directe handhaving) in de poule niet meer zouden redden. Omdat ook de 2 slechtste nummers 4 van de 2e divisie poules zouden degraderen, was het kijken naar andere poules. Vooraf stonden we 3e met 2 punten minder dan GTTC. De nummer 1 was niet meer in te halen en de nummer laatst stond ruim genoeg achter. Wanneer we gelijk eindigden zouden we een beslissingswedstrijd moeten spelen. Zaak dus om zo veel mogelijk punten te behalen en hopen op een goed resultaat uit de andere poule.

Li Dong was in de gelegenheid om te spelen, zodat we gebruik konden maken van onze sterkste opstelling. Mark en Vera waren deze sterke spelers. Bij aankomst bleek dat de kopman van Never Despair Marcel ter Braak ziek was en zou ontbreken. Voor hem werd Jeremy Middeldorp ingevlogen vanuit team 5. Hij wist een goede game winnend af te sluiten tegen Vera, maar verder kwam hij niet in de buurt van gamewinst.
Li begon tegen Gabor Martens. Nadat Li de 2e game verloor schakelde ze een tandje bij en kwam ze niet meer in de problemen. Vera startte daarna tegen Marcel Klaver en daar waar ze de vorige keer van hem verloor, wist ze nu aan de goede kant van de score te blijven en wist ze hem met 3-1 te verslaan. Het kersverse dubbel Mark en Vera trad aan tegen Marcel en Gabor. Het begon wat onwennig, maar het ging gaandeweg steeds beter lopen. Met een 8-5 voorsprong in de 5e game, was de overwinning nabij. Echter kwam er nog maar 1 punt bij en ging de overwinning met 11-9 naar de heren van Never Despair, maar wel een 3-1 voorsprong voor ons. In de andere poule stond het op dat moment 3-3 tussen GTTC en Disnierats en stonden we dus nog steeds 2 punten achter.

Li kende daarna weinig problemen met Marcel en Vera maakte in wedstrijd 7 een schoonheidsfoutje tegen Jeremy, maar won gedecideerd. Mark mocht daartussen zijn thuisnederlaag tegen Gabor proberen recht te zetten. Mark zette Gabor vanaf punt 1 direct onder druk en kon dit doortrekken tot het laatste punt. Ditmaal stond er een duidelijke 3-0 overwinning van Mark op het scorebord en was de voorsprong opgelopen tot 6-1! GTTC had in Groningen op dat moment een 5-3 voorsprong genomen, dus de 6 punten waren nog niet voldoende voor handhaving of een eventuele beslissingswedstrijd. Er moest nog meer gewonnen worden!

Mark nam zijn goede spel tegen Gabor mee naar zijn laatste pot tegen Marcel. Ook in deze pot was er weinig te halen voor de tegenstander en Mark denderde door als een bulldozer! Dat Li geen problemen zou hebben met Jeremy was vrij helder en de 8-1 voorsprong was daar! Nog geen nieuwe tussenstand, dus Vera aan de bak voor deze laatste pot tegen Gabor. Immers als GTTC 7-3 zou winnen, dan was dit punt noodzakelijk om kans te behouden voor handhaving. De games gingen op en neer en zo stond het na 4 games 2-2. In de 5e game nam Vera direct een aantal punten voorsprong door een aantal goede ballen en een tweetal mazzel ballen. Deze voorsprong bleef behouden en Vera won deze pot met sterk spel! Een heerlijke en welkome 9-1 overwinning was daar! En dit bleek ‘ruim’ voldoende voor directe handhaving! GTTC – Disnierats was geëindigd in 5-5. Een heerlijk einde van de competitie zo voor ons! Op naar een volgend seizoen in de 2e divisie!

Door: Jörgen Verberne