Eredivisie dames winnen maximaal bij Avanti en Vriendenschaar

Afgelopen zaterdag ging het eredivisieteam van VTV/Jinbu Europe op bezoek bij Vriendenschaar in Gouda. Het was een wedstrijd met VTV als uitgesproken favoriet en Vriendenschaar in de rol van underdog.

Het wordt vaak gezegd: de favoriet moet het wel waarmaken. Vera van Boheemen, Sanne de Hoop en Chana van der Venne zagen zich gesteld tegenover een zeer strijdvaardig Vriendenschaar. Marion van Leeuwen paste de voor onze verdedigster Vera van Boheemen de moeilijkst denkbare taktiek toe: lang afwachten en soms toeslaan. Het werd een marathonpartij, die uitmonde in de tijdregel, waarbij de serveerster binnen dertien slagen moet scoren. Vera won deze tijdregelgames.

Ook Elle Cillessen van Vriendenschaar gaf niets cadeau tegen VTV’s Sanne de Hoop, die pas in de vijfde game haar stempel op de wedstrijd kon drukken.

Hierna bleek het verzet van Vriendenschaar gebroken. Chana van der Venne speelde twee puike winstpartijen en ook Sanne en Vera lieten zich niet meer verassen, met een fraaie 6-0 eindstand voor VTV.

Een week eerder waren we in Hazerswoude.

De openingspartij was Nena Zantman van Avanti tegen Vera van Boheemen van VTV/Jinbu Europe. Nena tegen Vera, dat waren in hun jeugdperiodes wedstrijden van jewelste. Dit treffen bleek geen uitzondering op de regel te zijn. Nena ging voortvarend van start, kwam ook 2-1 in games voor, maar Vera had in de vierde- en de vijfde game alle verdedigende antwoorden op het aanvalsspel van Nena.

In de wedstrijden daarna ging het een stuk sneller. Jacintha de Hoop won haar partijen met overmacht. Zo ook Vera in haar tweede partij. De speelsters van Avanti dachten wellicht dat ze onze eredivisie debutante Chana van der Venne in de problemen konden brengen, maar Chana zette zich snel over de eerste schroom heen en won haar eerste twee eredivsiepartijen met overtuiging. En zo nam het team van VTV alle zes de punten mee.

De internet condities bij Avanti waren dermate goed dat ik met de Ipad via de wifi een livestream heb kunnen doen. Je ziet het resultaat op ons Youtube kanaal Live Stream VTV Nieuwegein.