Competitie geschrapt; nieuwe competitie in najaar

De NTTB heeft een beslissing genomen over de competities.

Het volledige bericht:
Bericht NTTB van 26 maart

Samengevat:

Gegeven de Corona-situatie is het uitspelen van de afgebroken najaarscompetitie 2020 vóór de zomervakantie niet meer realistisch.

De eerstvolgende competitie zal de najaarscompetitie 2021 zijn. De verwachting is dat in september weer volgens een normaal wedstrijdrooster kan worden gespeeld.

Alle teams die in de najaarscompetitie 2020 uitkwamen in de landelijke seniorencompetitie worden ingedeeld in de klasse waarin zij in de najaarscompetitie 2020 uitkwamen. De competitieleider kan significant zwakker samengestelde teams in een lagere klasse indelen.

Afdelingen bepalen zelf hoe hun najaarscompetitie 2021 ingedeeld zal worden, waarbij de ELO-rating in veel afdelingen leidend zal zijn.

Alle jeugdcompetities, landelijk en afdelingen, worden geheel opnieuw ingedeeld volgens de leeftijdsgrenzen voor het seizoen 2021/2022. Als gevolg van de veranderingen per 1 juli 2021 van de leeftijdsindeling van de jeugd mogen alle spelers die in de najaarscompetitie 2020 in de jeugdcompetitie uitkwamen in 2021/2022 in de jeugdcompetitie blijven spelen.

Voor de nationale toernooien is de situatie vergelijkbaar. Besloten is alle nationale toernooien tot en met juni af te gelasten.