Afwisselende Tafeltennisclinic voor basisscholen Nieuwegein bij VTV

Geslaagd tafeltennistoernooi Nieuwegein

VTV en TTVN hebben de afgelopen weken clinics verzorgd aan in totaal zo’n 1400 kinderen uit de groepen 6, 7 en 8. Een samenwerkingsverband tussen de twee tafeltennisverenigingen en de buurtsportcoaches, Sander en Dennis, van SportIDNieuwegein. Bijna alle scholen in Nieuwegein hebben aan dit project meegewerkt. De clinics dienden  als voorbereiding op het basisscholentoernooi, dat 23 februari is gehouden bij VTV.

26 leerlingen deden hieraan mee. Een mooie start om uiteindelijk uit te groeien naar een groot tafeltennisevenement, dat jaarlijks terugkeert in de voorjaarsvakantie.

Op 5 tafels werden wedstrijden gespeeld. Mooie, spannende  wedstrijden met 2 rondes (een voorronde en een finaleronde). Opvallend was, dat de kinderen enorm sportief speelden en het tellen snel onder de knie kregen. Wanneer ze niet speelden, konden ze met een scorekaart langs verschillende onderdelen gaan: hoe hard kun je slaan, wat is de langste rally op een Ipongtafel, laat je leukste trucje zien en balletje hooghouden staand op een balanceerbord. Uiteraard was er de mogelijkheid om in de herkansing jezelf te verbeteren.

Even een paar feiten:

  • Schitterende trucjes op hoofd en knie met een draai erbij
  • De langste rally op de Ipongtafel was 186 slagen
  • Ga er maar aanstaan: meer dan 400 keer een balletje hooghouden staand op een balanceerbord
  • Snelheden van boven de 65 km/u werden gemeten

In de 2e ronde kwamen alle nummers 1, 2, 3.. etc. bij elkaar in de poule. De strijd barstte direct los; veel spelers waren inmiddels gewend aan de zaal en de tafels. De niveaus lagen dicht bij elkaar. Gelijkwaardig aan elkaar werden er flinke rally’s gespeeld met fantastische reddingen. Knap voor kinderen die nog maar net een balletje hebben aangeraakt. Dit alles onder grote publieke belangstelling van familieleden.

In de finalepoule van alle nummers 1 werd Milan Remerink uiteindelijk de grote winnaar van het Nieuwegeins basisscholentoernooi tafeltennis. Onder groot applaus werd de medaille omgehangen.

IMG_4641

Alle deelnemers kregen persoonlijk een medaille met een mooie bidon, beschikbaar gesteld door SportIDNieuwegein.

Hieronder de uitslag:

  1. Milan Remerink
  2. Dunya Wouda
  3. Quintin Lemmers
  4. Malik Mahtala
  5. Tijn Wijngaard

De volgende scholen werden vertegenwoordigd:

Veldrakker, Trompetvogel, Vroonestein, De Schouw, Zuiderkroon, Meander, Uniq, Prinses Margrietschool,  Lucas Galecop en de Tweeklank.

 

 

 

Buiten de basisscholen was de BSO van Kind & Co ruim vertegenwoordigd met 10 kinderen.

 

Een toernooi kan niet georganiseerd worden zonder de steun van vrijwilligers. Maar liefst 9 leden van VTV en TTVN hebben geholpen om van dit toernooi een succes te maken.

 

Een gezellige en leuke afsluiting, die smaakt naar meer.

We gaan hier zeker mee door en maken er in Nieuwegein een traditie van. In de voorjaarsvakantie: Tafeltennistoernooi Nieuwegein.

 

Tot volgend jaar.