Zit jij al in een VTV(N)-bekercompetitie-team?

INFO OVER DE VTV(N) BEKERCOMPETITIE

De VTV(N) bekercompetitie is voor een groot deel een kopie van de NTTB-bekercompetitie en een leuke opvulling tussen de competities van het najaar 2018 en voorjaar 2019.

Start, bij voldoende deelnemende teams, vanaf maandag 17-12-2018 tot begin voorjaar competitie 2019

De teams spelen een halve competitie tegen elkaar, en met wellicht een finale avond voor de 2 teams met de meeste wedstrijdpunten.

Een team moet bij voorkeur uit zes spelers/sters bestaan om zodoende steeds met vier spelers/sters uit te kunnen komen en niet veelvuldig afhankelijk te zijn van invallers. In het team mogen maximaal 2 spelers van een andere vereniging zijn opgenomen.

Een wedstrijd wordt gespeeld op twee tafels in de volgorde zoals aangegeven op het wedstrijdformulier en er wordt gespeeld tot 21 punten in “best of three”.

Een bekerwedstrijd wordt gespeeld met 4 tegen 4 spelers/sters.
Elke speler van elk team speelt tegen elke speler van het andere team.
Er worden twee dubbels gespeeld. De samenstelling van de dubbels is willekeurig, waarbij de verplichting geldt dat iedere speler één keer dubbelt. Dit geeft 16 enkels en 2 dubbels. Alle 18 wedstrijden dienen gespeeld te worden.
Indien de eindstand 9-9 is, dan dient er aansluitend een beslissend dubbel worden gespeeld. Het beslissende dubbel wordt gevormd door een combinatie van 2 spelers die in deze wedstrijd nog niet eerder met elkaar hebben gedubbeld.

Iedere speler/ster die aan de bekercompetitie deelneemt, heeft een zgn. “rating”.

Hierdoor is het mogelijk dat bijvoorbeeld een speler/ster uit de 5e klasse tegen een landelijke speler/ster moet spelen maar dan aan zijn/haar wedstrijd, afhankelijk van de rating van beide spelers/sters, begint met bijvoorbeeld een 14-0 voorsprong.

De NTTB Elo rating per 2-12-2018 zal worden gebruikt/toegepast alsmede de NTTB-beker voorgifte tabel regio Midden april/mei 2018.

Wil je aan deze bekercompetitie meedoen?
Formeer dan met je teamgenoten en/of spelers en speelsters van andere teams een bekerteam.
Vul vervolgens het inschrijfformulier_VTV_beker in en stuur de email aan
Joop van Schaik  vtv.centrecourt@gmail.com

De inschrijving sluit op: zondag 16 december 2018

De info over de bekerwedstrijden wordt verstrekt via email aan de aanvoerders van het team en via de website https://vtvcentrecourt.jimdo.com/vtv-n-bekercompetitiie/ .