Zit jij al in een bekerteam?

VTV wil ook in 2023 met zoveel mogelijk teams aan de bekercompetitie deelnemen. Deze bekercompetitie is een leuke aanvulling op het tafeltennisseizoen want de reguliere afdelingscompetitie eindigt al in april. De bekercompetitie van de afdeling Midden start vanaf de eerste week van mei.

 

Planning Beker 2023 Week Datum
Start inschrijving 13 Vr 31 maart
Sluiting inschrijving 16 Vr 21 april
Pouledase 18-20 Ma 1 mei – za 20 mei
Inhaalweek 21 Ma 22- t/m vr 26 mei
KO-fase 22-26 Ma 29 mei t/m za 1 juli
Finale 27 Ma 3 juli – za 8 juli

De bekerteams worden in eerste instantie ingedeeld in poules van 4. Deze teams spelen een halve competitie tegen elkaar. De nummers 1 en 2 gaan door naar de volgende ronde. Vanaf deze ronde is er sprake van een knock-outsysteem, d.w.z. de winnaar bekert verder, de verliezer valt af. De uiteindelijke finale wordt eind juni gespeeld.

Een bekerwedstrijd wordt gespeeld met 4 tegen 4 spelers/sters. Een team moet bij voorkeur uit tenminste zes spelers/sters bestaan om zodoende steeds met vier spelers/sters uit te kunnen komen en niet veelvuldig afhankelijk te zijn van invallers. Er wordt gespeeld tot 21 punten in “best of three”. Iedere speler/ster die aan de bekercompetitie deelneemt, heeft een zgn. “rating”. Hierdoor is het mogelijk dat bijvoorbeeld een speler/ster uit de 6e klasse tegen een landelijke speler/ster moet spelen maar dan aan zijn/haar wedstrijd, afhankelijk van de rating van beide spelers/sters, begint met bijvoorbeeld een 16-0 voorsprong.

Wil je aan deze bekercompetitie meedoen? Formeer dan met je teamgenoten en/of spelers en speelsters van andere teams een bekerteam. Mail het aan Bert van Schaik (hjcvscha@zonnet.nl).

De informatie over de bekerwedstrijden wordt via email verstrekt. Geef dus liefst van alle spelers ook de emailadressen op.

Kortom: De bekercompetitie is een prettige verlenging van het tafeltennisseizoen voor de competitiespelende leden van VTV en daarnaast ook goed voor onze vereniging want dit betekent verlenging van de barinkomsten.