Wedstrijdprotocol afdelingscompetities senioren DUO en TRIO

VTV_protocol_Tafeltennis

Het Corona-virus is nog altijd onder ons. De gevolgen van een besmetting kunnen zeer ernstig zijn. Daarom moeten we samen een aantal voorzorgsmaatregelen nemen om het risico op besmetting zo klein mogelijk te houden. Ik weet één ding absoluut zeker: vroeger of later komt er iemand in onze accommodatie die het virus bij zich draagt. Daarom moeten we er samen voor zorgen dat het virus zich binnen VTV niet verder kan verspreiden.

De maatregelen in dit protocol zijn erop gericht om besmetting via de lucht of via handcontact zoveel mogelijk tegen te gaan. Daarom creëren we ruimte om afstand te houden.

Onze kleedruimtes zijn zeer beperkt beschikbaar. We vragen iedereen om bij voorkeur niet van onze kleedruimtes gebruik te maken. We beperken zoveel mogelijk dat mensen langs elkaar lopen.

Tijdens de wedstrijden krijgen de teams een vaste tafelhelft toegewezen. Er wordt tijdens de wedstrijden niet van tafelhelft gewisseld.

Er wordt geen dubbelspel gespeeld. Een trio wedstrijd wordt gespeeld in negen sets. Ook in de DUO-competitie wordt er niet gedubbeld. In de DUO-competitie wordt i.p.v. het dubbel een vervangende wedstrijd gespeeld. Deze vervangende wedstrijd is eigenlijk een kopie van het wedstrijdschema, maar dan steeds één game. De 5e game wordt gespeeld door spelers naar eigen keuze, die aan de enkelpartijen hebben meegedaan. Het is verder niet mogelijk een 3e speler in te zetten voor deze variant.

We zorgen ervoor dat het wedstrijdformulier in zo weinig mogelijk verschillende handen komt. De gamestanden en uitslagen op het wedstrijdformulier (papier en indien gewenst digitaal) worden niet door de scheidsrechter, maar door de thuisspelende aanvoerder ingevuld. Bij voorkeur ook de namen en andere gegevens van de tegenstanders.

Na elke partij wordt de tafelhelft gereinigd.

We vermijden handcontact met de wedstrijdbal van de tegenstander.

De uitwerking hiervan leest u in dit wedstrijdprotocol:
VTV_protocol_Tafeltennis

We vragen iedereen ook om het formulier met de gezondheidsvragen en contactgegevens in te vullen. We zullen de contactgegevens alleen gebruiken voor een eventueel bron- en contactonderzoek.

Hou vol, blijf alert en hou je aan de voorzorgsmaatregelen. We doen er alles aan om je daarbij te helpen. Maar ook: ik wens je veel spelplezier.