VTV wint de najaarstitel

Het blijft betoverend, de eredivisiefinale in de mooie entourage die de vrijwilligers van Hilversum en de NTTB wedstrijdzaken hadden neergezet. Ook deze editie was uitstekend bezocht door het publiek. Ik zeg het heel vaak: de spelers zijn goed, het publiek maakt het groots.

Het VTV-team deelde een nagenoeg beslissende klap uit aan het team van Dozy Den Helder / Noordkop in de eerste helft van deze finale. Sanne de Hoop versloeg Ana Gogorita in de openingspartij. Lucie Mobarek won in vier games van Dobrila Jorguseska. Li Dong deed daar nog een schepje bovenop met een 3-0 overwinning op Shuohan Men. Na de pauze zou VTV aan één winstpartij genoeg hebben om de najaarstitel te winnen.

Het team van Dozy Den Helder / Noordkop toonde echter grote klasse. Ze kwamen terug in de wedstrijd met overwinningen van Ana Gogorita op Lucie Mobarek en Shuohan Men op Sanne de Hoop. Driemaal was echter scheepsrecht. Li Dong demonstreerde de meest onwaarschijnlijke returns tegen het aanvalsspel van Dobrila Jorguseska. Li Dong won in drie games en had daardoor het grootste aandeel in het behalen van de najaarstitel voor VTV.

Een volledig videoverslag is beschikbaar op het Youtube kanaal van de NTTB, en ook op het Youtube kanaal van VTV.

VTV-fotograaf Cees van Schaik maakte deze fotoreportage.