VTV sluit het jaar 2016 goed af in eredivisie

Het VTV-tafeltenniscentrum in Nieuwegein werd afgelopen zondag ondanks Utrecht – Feyenoord redelijk goed bezocht, zodat de damesteams van VTV en Heerlen de wedstrijd in een prima ambiance konden spelen.

Het team van Lybrae/Heerlen kampt nog altijd met blessures. Rachel Gerarts en ook de nieuwe aanwinst Xu Zhou zijn nog niet wedstrijdfit. Laura van Oppen was voldoende hersteld en speelde op positie drie. Yun Zhang en Rianne Strik, dit seizoen de vaste basis van het team, stonden op één en twee.
VTV koos voor de opstelling Vera van Boheemen, Tanja Helle en Sanne de Hoop.

In de loop van de wedstrijd nam VTV steeds een punt voorsprong dankzij de overwinning van Vera van Boheemen in haar partij tegen Rianne Strik en de winstpartij van Sanne de Hoop tegen Laura van Oppen. Deze voorsprong werd tot tweemaal toe teniet gedaan door het sterke optreden van Yun Zhang tegen achtereenvolgens Tanja Helle en Vera van Boheemen. Sanne de Hoop zette de thuisploeg opnieuw op voorsprong met haar winstpartij tegen Rianne Strik. Tanja Helle won de slotpartij tegen Laura van Oppen. Eindstand VTV – Lybrae/Heerlen 4-2.

VTV verstevigt haar tweede plaats in de tussenstand, mede door de nederlaag van SKF tegen Scylla.

VTV zal samen met Den Helder, SKF en Scylla spelen in de prestigieuze Final four op 11 december in Den Bosch.

dsc_0222_vtv_heerlen
Foto: van links naar rechts het VTV-team met manager Arjan van der Linden, Dong Li, Sanne de Hoop, Vera van Boheemen en Tanja Helle, de scheidsrechters Michel de Vries en Ben Ros en het team van Lybrae/Heerlen met Yun Zhang, Rianne Strik, Laura van Oppen, Rachel Gerarts en Xu Zhou