VTV landskampioen

Op zaterdagmiddag 4 juni werd de finale tussen VTV (winnaar finale najaar) en Dozy Den Helder/Noordkop (winnaar finale voorjaar) gespeeld bij tafeltennisvereniging Hilversum. De inzet was het algeheel landskampioenschap 2021-2022. De NTTB had samen met de vrijwilligers van TTV Hilversum een mooie entourage neergezet. Het was genieten voor de toeschouwers.

Voor VTV uit Nieuwegein trapte Tanja Helle af tegen Nederlands kampioen enkelspel Shuohan Men. Tanja wist de eerste game binnen te halen met 12-10. Ook de tweede game schreef Tanja op haar naam. In de derde game mocht de time-out van Shuohan op 7-3 niet meer baten waardoor Tanja haar team op een 1-0 voorsprong zette.

In de tweede wedstrijd startte Ana Gogorita namens Dozy Den Helder tegen Emma van der Zanden, die vorig weekend nog de Nationale Jeugd Meerkampen in de categorie O19 op haar naam schreef. Ondanks de goede start van Ana in de eerste game wist Emma op het eind toch langszij te komen. Met 11-7 ging ook de tweede game naar Emma toe. In game drie ging Emma voortvarend van start. Ze kwam 5-0 voor, maar na de time-out aan de kant van Dozy wist Ana de game alsnog met 11-7 te winnen. In de vierde game kwam Ana ook weer van een 5-1 terug, maar dat was net niet genoeg waardoor VTV uitliep naar een 2-0 voorsprong.

De zegereeks van VTV bleef voortduren want in de derde wedstrijd was Sanne de Hoop met 3-0 te sterk voor Yoeke Gunsing.

Na de pauze streden de twee kopvrouwen tegen elkaar. Ana Gogorita won de eerste game met 11-8 van Tanja Helle. Ook de tweede en derde game werden door Ana gewonnen. Dozy had het eerste wedstrijdpunt te pakken. Tussenstand 3-1 voor VTV uit Nieuwegein.

Shuohan Men gaf in haar wedstrijd tegen Sanne de Hoop een voorsprong van 10-6 uit handen en verloor de eerste game. In de tweede game kon ze de 10-6 voorsprong wel omzetten in winst. In game drie was het Sanne die een voorsprong van 7-1 liet liggen. Ze verloor de game met 15-13. Sanne herpakte zich en won  de vierde game met 11-8. De spannende vijfde game, met meerdere matchpoints voor Shuohan Men, werd uiteindelijk met 13-11 gewonnen door Sanne de Hoop. VTV won de beslissingswedstrijd met 4-1 en is voor het eerst in de historie kampioen van Nederland bij de dames.

Er staan volledige videoverslagen op de Youtube kanalen van de NTTB en van VTV.

VTV-fotograaf Cees van Schaik maakte deze reportage.