VTV landskampioen najaar 2021

Het was een heftig seizoen. Ik zeg vaak tegen mezelf: “denk nooit dat het makkelijk is”. En dat was het ook niet. De meeste van onze eredivisie dames kenden grote tegenslagen en teleurstellingen. Ze vielen, maar ze stonden weer op en ze gingen verder. We zagen vorige week een prachtige halve finale. En vandaag, uitgerekend op mijn verjaardag, zagen we een geweldige finale tegen Scylla met Esmee van Marwijk, Marie Depuit en Maaike van de Pavoort. Dit team kwam net als in de halve finale tegen Den Helder zeer sterk voor de dag.

In de eerste drie partijen wist alleen Li Dong een winstpartij te boeken. Na de pauze was Li opnieuw superieur, sleepte Sanne een cruciale winstpartij binnen en ging Vera opnieuw strijdend ten onder.

In het beslissende dubbelspel zagen we qua scoreverloop eenzelfde scenario als in de enkelspelen. Esmee van Markwijk en Marie Depuit brachten Scylla op voorsprong. Ze wonnen de eerste twee games van het VTV-dubbel met Li Dong en Sanne de Hoop. Een taktische aanpassing bracht uitkomst en de niet aflatende strijdlust werd beloond. Met 11-8 in de vijfde game ging de landstitel voor het eerst in de historie naar VTV.

Wat een dag. Mede mogeljk gemaakt door de geweldige speelsters van Scylla. Door de vrijwilligers van TTV Hilversum. Door de scheidsrechters Vally Karagantcheff en Thijs van Veen. Door het organisatiecomit├ę van de NTTB. En vooral door Chana van der Venne en Emma van der Zanden die een geweldige support leverden en de enorme inzet van de finalespeelsters Li Dong, Sanne de Hoop en Vera van Boheemen.

Fijne feestdagen!
Bert van Schaik