VTV/Jinbu Europe op voorsprong in halve finalereeks tegen TTV Lybrae Heerlen

Zondagmiddag 15 april was de eerste halve finale om het landskampioenschap tussen VTV/Jinbu Europe en TTV Lybrae Heerlen. De halve finales worden in een “Best of Three” reeks gespeeld. De eerste halve finale werd gespeeld in de befaamde Witch Hill Residence in Heerlen.

Een sterk optreden van de eerste speelster Yun Zhang tegen Emine Ernst bracht de thuisploeg op voorsprong. Dong Li bracht de wedstrijd in evenwicht met haar overwinning op Rachel Gerarts. Sanne de Hoop zette VTV/Jinbu Europe op voorsprong door haar winstpartij tegen Annewyke Appels.

In de vierde partij ontspon zich een geweldige strijd tussen de Yun Zhang namens Lybrae Heerlen en Dong Li namens VTV/Jinbu Europe. Dong Li besliste de wedstrijd in haar voordeel.

Alle wedstrijden werden in drie games beslist, maar per game was het wedstrijdverloop spannend. Bij alle drie de winstpartijen van VTV/Jinbu Europe heeft het team van TTV Lybrae Heerlen op gamepoint gestaan. Je kunt de wedstrijdbeelden terugzien op het Youtube kanaal van VTV/Jinbu Europe:

Live Stream VTV Nieuwegein.

In de komende weken nemen de jeugdinternationals Emine Ernst en Rachel Gerarts deel aan een aantal internationale evenementen. Beide verenigingen willen hen graag die gelegenheid geven.

De tweede halve finale wedstrijd zal op zondag 13 mei worden gespeeld bij VTV aan het Helmkruid in Nieuwegein-Zuid. De wedstrijd begint om 14:00 uur. VTV/Jinbu Europe en TTV Lybrae Heerlen roepen de supporters op om ook deze wedstrijd massaal te komen bezoeken. Het zal zeker de moeite waard zijn. TTV Lybrae Heerlen zal proberen een derde halve finale af te dwingen. VTV/Jinbu Europe  heeft de kans om voor de tweede keer in haar rijke clubhistorie de finale om de landstitel te bereiken.