VTV Heren 1 verliest 3-7 van Never Despair 1

Afgelopen zaterdag speelden we tegen nummer 2 Never Despair. Marco was nog niet helemaal fit, dus stonden Mark, Jörgen en Vera in de basis.

De eerste 5 partijen waren niet echt spannend en van mooie rally’s was ook niet echt sprake. De stand was toen 2-3 in het voordeel van de heren uit Den Bosch. Mark won eenvoudig van Marcel Klaver. Vera won een tikkie verrassend van Gabor Martens en verloor een tikkie verrassend van Marcel Klaver, die in game 4 foutloos speelde! Jörgen kreeg geen grip op Marcel te Braak en het dubbel werd teleurstellend verloren.

De eerste interessante partij was die tussen Mark en Marcel te Braak. Beide heren stonden op 2 verliespartijen in de competitie. Na een 2-0 voorsprong van Mark leek een simpele overwinning in de maak, maar Marcel nam meer initiatief en wist de volgende 2 games winnind af te sluiten. In de beslissende game was het Mark die zijn voorsprong behield en de aanvallen van Marcel vaak kunstig en hard overnam met de winst als gevolg. Jörgen leek de wedstrijd tegen Gabor nog even te kantelen door de 3e game met een matchpoint tegen toch te winnen, maar Gabor bleef bij de les en gaf de 4e game niet weg. Vera kon tegen Marcel te Braak vaak alleen maar toekijken hoe hij haar van links naar rechts liet lopen en eenvoudig haar kapballen wist aan te pakken. Marcel Klaver leek de smaak te pakken tegen Jörgen. Na wat bij te hebben geschakeld na een verloren eerste game, dwong hij de fouten af bij Jörgen door vaak diep in de backhandhoek te blijven spelen. Alhoewel de mooie en soms lange rally’s in het voordeel werden beslist van Jörgen, ging Marcel K er met de winst in 4 games vandoor! Gelukkig zou Mark de nederlaag wat milder kunnen maken tegen Gabor. Maar Mark trof een gedecideerde Gabor aan die vanaf punt 1 keiharde backhand blok ballen produceerde, waar Mark vaak het antwoord schuldig moest blijven. Mark gaf aan dat het wel goed zou komen na de verloren 1ste game en dan komt het meestal wel goed. Alhoewel de 2e game in het voordeel van Mark was, was de 3e weer voor Gabor. Na de 4e weer gewonnen te hebben, werkten ze elkaar in de 5e game naar de anticlimax. Op 10-9 kreeg Gabor het eerste matchpoint. De ontvangst van Mark was daarna voldoende om weer gelijk te komen. Eigen service en knallen maar. Matchpoint voor Mark, maar met een laffe ontvangst werd de stand weer gelijk. Gabor maakte daarna 2 goede punten en de wedstrijd ging dus toch verloren. Een totale stand van 3-7 was het gevolg en dit was toch een tikkie teleurstellend!