VTV 13

20121108  HTTC 11 – VTV 13  …nog steeds in de race om het kampioenschap.

 

Op naar Houten in een compact wagentje vol tassen en illusies, Eric, John en Wim.

We vonden dat Eric moest beginnen. Een eerste winstpartij zou een mentaal voordeel geven; Eric speelde timide, tegen zichzelf. Ineens weg Eric’s honderd procent score, in 3 sets nog wel, net als zijn snor. Door iemand die de gehele week zijn zinnen al op deze partij had gezet en daarvoor nieuwe rubbers had laten zetten, die niet te controleren effecten gaven. Een psychologisch voordeel werd een psychologisch nadeel. John knokte zich naar een overwinning en ook zesde klasser Wim had het minder moeilijk dan verwacht. De dubbel liep helemaal niet.

In de geanimeerde drinkpauze kwamen vele tafeltenniservaringen langs, zoals een speelzaal waar het licht expres wat extra getemperd werd en een gehandicapte tafeltennisser met anderhalve arm en één hand. John liet zich door een prikker en heel veel pech verschalken.

De overwinning ging zijn neus voorbij door een verdwaalde bal op de punt van de tafel die door een uitzinnige tegenstander uitbundig gevierd werd. Gelaten haalde John zijn schouders op. Wim had wonder boven wonder niet zo veel last van de nieuwe rubbers en werd na een spannende partij in de vijfde set met 14 – 12 verslagen. (zie afbeelding)

We kwamen terug. Eric en Wim wonnen hun tweede partij en John speelde een goed partij tegen de eerste man van HTTC, maar won niet. Na de wedstrijden moest Eric natuurlijk nog even met zijn overwinnaar spelen. Nu lukte alles weer. Met 4 punten voorsprong en een beter onderling resultaat heeft VTV 13 alles nog in eigen hand. Dat moet, nu iedereen weer van vakantie terug is, gaan lukken. Terug bij onze eigen zaal stond mijn fiets nog keurig aan de lantarenpaal. Het strakke VTV-vignet lichtte nog één keer helder op. Ik heb slecht geslapen. Die twee gewonnen rotwedstrijden wilden telkens opnieuw gevierd worden.

Wim Hartog

 

 

 

 

 

 

20121026  Traiectum 1 – VTV 13  …nu moet het gaan gebeuren

 

Dit is voor ons team de wedstrijd van het jaar, we gaan naar het hol van de leeuw en de verliezer kan het kampioenschap al bijna op z’n buik schrijven…

Chauffeur Christiaan komt ons vandaag wat later ophalen. Officieel moeten we wel om 19.30 uur  beginnen, maar we zijn blij als we toch nog klokslag acht uur arriveren. Voor deze gelegenheid hebben we ook super sub Nic Kuyf van team 14 bij ons.

We worden enthousiast begroet, maar de spanning is al direct voelbaar. Eigenlijk zouden we tegen een compleet damesteam moeten aantreden, maar net zoals de vorige keer heeft Traiectum ene Peter S. (2e klasse senioren regio Holland noord, Limmen 1) uit de hoge hoed getoverd. Dit werd trouwens wel keurig aan ons doorgegeven, want topvrouw Melanie kan echt niet spelen i.v.m. een flinke polsblessure.

De eerste klap is een daalder waard. Chris opent en kan in een zinderende wedstrijd (5 games!) net de winst pakken (foto)

Na een regelmatige winst van Eric is Nic aan de beurt. Hij moet direct al tegen eerdergenoemde Peter beginnen en heeft het zwaar. Pas in de 3e game kan hij aanklampen en een paar prachtige punten scoren. Het is echter niet genoeg. Het dubbel verloopt dit keer verrassend goed, zodat we met 3-1 kunnen gaan pauzeren.

Onze tegenstander is nu toch wat aangeslagen en nadat Chris en Eric met het nodige geluk nog twee punten kunnen pakken (opnieuw in 5 games, resp. 11-7 en 11-9) is het de beurt aan Nic.

Als een ervaren rot wisselt hij zijn schuifballen af met plotselinge tempowisselingen en smashes. Resultaat: een prachtige overwinning in 4 games tegen de sterke Sascha!

We winnen uiteindelijk met 7-3 en staan nu voor het eerst stevig aan kop (6 punten voorsprong)

De derde helft vindt uitgebreid plaats in de grote kantine van De Uithof. Wat fijn om weer van die sportieve en gezellige tegenstanders te hebben! Bovendien is het weekend, dus tijd genoeg om veel te proosten en uitgebreid te kletsen over ….. andere dingen dan tafeltennis. Ook leuk!

Eric Holtman 

20121009  VTV 13 – SVE 11  …ons team ligt op koers

Na de eclatante overwinning van vorige week op DTV Smash 1 in Driebergen (0-10) kwam dit keer SVE 11 op bezoek aan het Helmkruid. Chris, Eric en John ‘moesten’ het weer doen, want Traiectum 1 blijft in hun nek hijgen met maar 1 punt achterstand. Elk punt telt, dus ook nu zat de druk weer op de wedstrijd. Eerlijk is eerlijk, SVE was helemaal niet zo’n slechte tegenstander, maar toch werd het opnieuw een 10-0 overwinning! Over enige geluk had VTV trouwens niet te klagen, weer wat cruciale rand- en kantballen, maar goed, die heb je zo af en toe ook nodig…

 Chris won zijn eerste wedstrijd heel degelijk, waarna Eric en John ook allebei hun wedstrijd wisten te winnen. Het dubbel van Chris en John ging niet echt soepel maar toch werd ook dat punt binnengesleept. Na de break een paar spannende partijen van John, die op enorme wils-kracht de partijen naar zich toe wist te trekken. Chris had misschien wel een van zijn minste wedstrijden tot na de pauze bewaard, maar in een 5-setter wist hij uiteindelijk toch met 17-15 de overwinning binnen te slepen, pfffff. Eric kon zijn 100% score doorzetten, waarbij opmerkelijk was hoe zijn laatste partij wel heel simpel tot stand kwam. Zijn tegenstander had geen enkele vat op hem en in recordtempo was het klaar!
Ja, en nu maar hopen dat Traiectum een steekje laat vallen, want duidelijk is het nu toch wel dat de titelstrijd tussen VTV en Traiectum uit Utrecht zal gaan.

John van Rooijen