VTV 1 door naar kwartfinale beker

VTV 1: Afgelopen vrijdag 12 juni stond de lastige uitwedstrijd tegen Almeerspin 2 op het programma.( 8ste finale van de bekercomp 2015 ) Na een lange rit ( 45 minuten stilstaande file richting Almere ) kwamen we pas om 20:30 aan op bestemming. Het was kort inspelen in de warme zaal.

Het koppel Willem en Patrick begonnen aan de wedstrijd.
Willem begon tegen de sterke Franky Meijer(rating 490)met een 6-0 voorsprong en met snel aanvals spel won hij in 3 games Patrick had ondertussen al VTV 1 op een 1-0 voorsprong gezet door een simpele zege op Kristijan Plesnik(rating 488)

Aan Frank en Rene de taak om deze voorsprong te verdedigen of uit te bouwen.
Frank had een echt service duel, 1ste game voor Frank daarna werden de rollen omgedraaid en kon Frank de service niet goed retourneren van Dennis van Rutten(rating 458, beginstand 4-0), het eerste punt voor Almeerspin.
Rene had het de 1ste game moeilijk tegen Wesley van Wingerde(rating 451, beginstand 0-0), maar Rene kwam steeds beter in de wedstrijd en won deze in
3 games mede door 2 geluksballen diep in de 3de game

Een mooie 1-3 tussenstand stond op het bord

Daarna de belangrijke dubbels, dit werd het vaste dubbel Frank/Patrick en het rechts/links dubbel Rene/Willem

Rene/Willem vielen meestal aan voordat de tegenstander iets kon doen en dat resulteerde in een mooie 2-0 overwinning

Frank en Patrick hadden het lastiger omdat Patrick de eerste game veel fouten maakte, deze game ging nipt verloren maar 2de game pakte VTV de draad weer op en 3de game leek een formaliteit te worden met ruime tussenstanden tot 17-13. Daarna kon Frank 5 xde service niet terug brengen van de tegenstander en werd het ineens spannend. Maar na 2 matchpoints weg gewerkt te hebben sloeg VTV toe met 23-21

Een onverwachte ruime 1-5 tussenstand

Willem speelde daarna een super game tegen Kristijan getuige de 21-6, daarna ging het moeilijker, 2de game stand 20-20 en daarna volgende 1 randbal en een net bal in het voordeel van Willem.

Franky had z’n dag niet tegen Patrick, Franky bleef op 4 punten achterstand en kwam nooit bij. Patrick bracht dus in 2 games de tussenstand op 1-7

Door de tijdsdruk ( licht in de sporthal gaat uit rond half 1 ) werden er niet meer in koppeltjes gespeeld, maar zodra een wedstrijd klaar was begon de volgende al.

Rene speelde tegen Dennis lange mooie rallies (0-0), Dennis won me enige geluk de 1ste game 22-20, rene kwam met nog sterker spel terug 16-21, tot
4-4 in de 3de game ging het gelijk op, maar daarna was de pijp leeg bij Rene. 2-7 tussenstand

Frank speelde een uitstekende wedstrijd tegen Wesley (4-0), met sterke services 1st game voor Frank, 2de game tot en met halverwege de 3de game waren duidelijk voor Wesley, maar Frank rechte z’n rug en kwam steeds dichter en dichter bij, tot Frank diep in de 3de game zelf mocht serveren en perfect de wedstrijd naar zich toe trok.

2-8 en dus waren nog 2 punten nodig om de kwart finale te halen

Willem tegen Wesley was een wedstrijd wie als 1ste opende won de rally, dat deed Wesley net iets beter en Wesley won met 2-1 in games.

Frank liet er geen gras overgroeien en won met mooie rallies van Kristijan duidelijk in 2 games. VTV had nog 1 punt nodig Aan Patrick of Rene was die eer toegewezen. Beide keken meer naar elkaars wedstrijd maar nadat beide de 1ste game verloren hadden moest er een schepje boven op gedaan worden. Dit resulteerde in een nipte game winst voor Patrick met 21-23.
Rene stond de 2de game ook op winst maar hoefde die niet meer uittespelen want het beslissende punt was met 21-19 door Patrick bij elkaar geslagen.

Een uitstekende team prestatie en prima 3-10 overwinning.

Op naar de kwartfinale : thuis wedstrijd tegen TTVN 2!!

VTV 2 nam een gokje met de opstelling tegen Rega. Dit leverde een zeer spannende avond op met veel hoogtepunten (zoals de bal achter de rug langs van Marco).
Maar uiteindelijk moest wij na een beslissend dubbel het strijdtoneel van de bekercompetitie verlaten en rest ons alleen nog de aanmoedigende taak. Wij wensen VTV 1 daarom veel success in de volgende rondes, en hopen onze supporter rol tot in de finale vol te kunnen houden!!

Door: Frank van Schaik en Peter van Zomeren