Verslag starterscompetitie 26-03

Na lang wachten op het definitieve schema is vandaag het tweede deel van de competitie begonnen. De starters teams mochten beide beginnen aan een uit wedstrijd.

VTV3 kon afreizen naar Nijkerk om het daar op te nemen tegen REGA6. Na ruim een half uur gereden te hebben konden Felix en Stephan aantreden tegen Storm en Wesley. Het was een zware dag voor de jongens van VTV. Storm deed z’n naam eer aan door met een stormachtige overwinning op Stephan te beginnen, vervolgens wist ook Felix het turbulente spel van Storm niet tot stilstand te brengen. De dubbel van de mannen pakte eveneens niet goed uit en de enkel tussen Felix en Wesley werd in het voordeel beslist door REGA6. Gelukkig was daar de laatste partij. Stephan tegen Wesley. Stephan had blijkbaar genoeg van het tafeltennis geweld van REGA en ging in de laatste partij helemaal los. Wesley had weinig meer in te brengen en werd in 3-0 de kleedkamer ingestuurd. REGA6 was vandaag helaas een maatje te groot en hebben verdiend gewonnen, maar gelukkig wist VTV3 de eer te redden. Knap gedaan Toppers.

VTV2 kon bij het kraaien van de haan uit de veren en zich op maken voor een lange reis naar het verre, maar oooooh zo pittoreske Lelystad. Daar zouden we worden opgewacht door het geduchte LTTC4. We waren aan de vroege kant en het geduchte LTTC was nog in de verste verten nog niet te bekennen. Dat gaf Pim en Juul mooi de gelegenheid om wat langer in te spelen. Uiteindelijk kwamen Calvin en Bram binnen en zij konden ook nog rustig inspelen totdat om 10.30 de eerste wedstrijd van start ging. Pim mocht aantreden tegen Calvin. De eerste game is altijd even wennen en deze was overduidelijk voor Calvin. De twee games daarna gaf Pim goed weerstand en moest uiteindelijk in Calvin toch z’n meerdere erkennen door net te verliezen met twee keer 12-10. Bij de tweede pot was het aan Juul en Bram. Eveneens hier is het inkomen en Juul was een beetje druk, onrustig en gehaast. Ze maakte daardoor onnodige foutjes. Ze wist de game wel te winnen met 11-9. Na wat instructies te hebben gekregen van Jasper, met het advies om beter te concentreren, wat rustiger en meer tijd te nemen walste ze over Bram heen. 3-0. Ze was lekker bezig en kon direct blijven staan. Met de instructies nog in haar achterhoofd was ze voor Calvin ook een paar maten te groot. YES 2-1 voor VTV. Nu nog een dubbel en een enkel, maar eerst even pauze. Na wat lekkere limonade en wat snelle koolhydraten konden beide teams zich opmaken voor de dubbel. Dubbel blijft een lastig iets voor de starters, maar al doende leert men en er viel voldoende te leren voor VTV. Ze verloren in vier games. Onrustig spel en onnodige fouten lagen hieraan ten grondslag. WAT!!! 2-2? Ja helaas wel, maar dat maakt de laatste wedstrijd erg spannend. Pim mocht het opnemen tegen Bram en de spanning was voelbaar. Natuurlijk stond daar de dag winst op het spel, maar ook voor beide een eigen winstpartij. Zowel Bram als Pim had individueel nog geen wedstrijd gewonnen. Pim verloor de eerste nipt, de tweede won hij duidelijk, de derde nipt verloren, de vierde ternauwernood gewonnen. Het was als het ware een wipwap en het kwam aan op de laatste game. Pim zette nog eenmaal alle zeilen bij en won de vijfde game met 11-7.
Wat hebben die kanjers goed gestreden en we konden na een leuke dag in Lelystad met voldaan gevoel en een 3-2 winst weer naar huis.