Verslag Dynamic Tennis toernooi

Sinds begin februari is Annie Ament de gelederen van het Dynamic Tennis komen versterken. Annie heeft in Aalten gewoond en daar jarenlang Dynamic Tennis gespeeld. Ze heeft samen met Marja Veerman, die al jaren fanatiek meespeelt op de woensdagochtend, deelgenomen aan het Gelders Kampioenschap, dat gehouden werd in Hoog Keppel. Het toernooi werd gespeeld als mixed-dubbel, dus de dames werden gekoppeld aan een voor hen vreemde man. Annie trof Eef, die jaren lawntennis heeft gespeeld, Marja speelde samen met Hemmy. De heren spelen pas sinds een jaar Dynamic Tennis. Beide koppels kwamen, na ’s morgens 5 wedstrijden gespeeld te hebben tot 21 punten, terecht in poule C. ’s Middags werden nog eens 4 wedstrijden gespeeld tot 21 punten en uiteindelijk wonnen Annie en Eef de 1e prijs in poule C.

Tijdens zo’n toernooi ben je de hele dag druk, tussen de wedstrijden door word je geacht te scheidsrechteren.
Door de toernooileiding werd speciale aandacht besteed aan Annie en Marja. Zij werden speciaal genoemd en er werd gevraagd om meer leden te werven voor de Dynamic Tennisbond en volgende keer met meer leden deel te nemen aan het toernooi. Lid worden van de bond kost € 11,- per jaar en volgens Marja is dit zeer de moeite waard, want het was een heel leuke dag. Tijdens het toernooi ontdekten de dames dat de officiële baan veel kleiner is dan onze eigen grote baan, wat het spelen iets bemoeilijkte. Maar … nu ze dat weten gaan Annie en Marja voor een toernooi trainen op de kleine baan!

Op 22 april spelen beide dames mee aan een nieuw toernooi, alleen voor damesdubbel of herendubbel. Hopelijk kunnen er nog meer teams gevormd worden om aan dit tweede toernooi deel te nemen.