Vera van Boheemen terug bij VTV

Vera-04

Afgelopen week werd bekend, dat Vera van Boheemen terugkeert bij Silvery Dragon/VTV waar ze ooit begon. De 14-jarige verdedigster gaat in Nieuwegein zowel eredivisie vrouwen als derde divisie mannen spelen. Tafeltennis Primeur sprak met haar.

“Ik wilde graag zowel bij de vrouwen als mannen spelen”

Vanwaar de overstap van SKF naar VTV? “Nou, afgelopen seizoen speelde ik in de kampioenspoule Jongens A bij SKF en daar eindigde ik met 75%. Om een volgende stap te maken wilde ik graag komend seizoen bij de senioren spelen. In eerste instantie keken mijn trainer Mirjam Hooman en ik naar de mogelijkheden bij SKF, want ik heb het daar erg naar mijn zin. Ik wil graag zowel eredivisie vrouwen als derde divisie mannen spelen en dat laatste kon sowieso niet bij SKF. Toen kreeg ik een aanbieding van VTV, de club waar ik ben begonnen met tafeltennis, waar ik dus wél beide mogelijkheden krijg.”

Ervaring opdoen en veel wedstrijden spelen

De reden om zowel bij de mannen als de vrouwen te spelen is tweeledig. “Enerzijds wil ik graag ervaring opdoen in de eredivisie vrouwen. Aan de andere kant kan ik nu ook meer wedstrijden spelen. Ik kom bij de mannen in het team bij Mark van Werkhoven, Jörgen Verberne en Marco Langerak, dus dat wordt zeker gezellig.”

“Leuke uitdaging om me daartegen te wapenen”

Uiteraard blijft de verbetering van haar niveau de ultieme doelstelling. Daarbij zal het mannenspel haar voor flinke uitdagingen stellen. “Ja, dat is zeker een ander spelletje. Het lijkt me een leuke uitdaging om me daartegen te wapenen ;-). Bijvoorbeeld om me goed te focussen op de eerste opening, dat ik die goed laag terug kap. En mijn voetenwerk is sowieso al een aandachtspunt van mij op dit moment, dus daar verandert niets aan.”

Twee verdedigers in een team

In het vrouwenteam gaat Vera van Boheemen samenspelen met Marieke van der Kamp, Natalia Balicka en Dong Li. Li is een van de beste speelsters in Nederland én verdedigster. “Ik vind het heel leuk om bij haar in het team te komen. Zij kan wel heel goed verdedigen. Over trainingen met haar zijn nog geen afspraken gemaakt. We hebben sowieso de trainingen voor komend seizoen nog niet rond.”

Heeft ze doelen voor komend seizoen? “Nog niet, ik probeer in ieder geval elke wedstrijd weer een zo’n goed mogelijk resultaat te halen. Stap voor stap, hè?”

Bron: TTprimeur