Tanja Helle heeft bij VTV haar draai gevonden

Sinds een paar maanden maakt de 17-jarige Tanja Helle deel uit van het eerste damesteam van VTV. Het team, dat uitkomt in de eredivisie A.

NIEUWEGEIN – Tanja Helle is afkomstig van TTV Hilversum, dat deze competitie zou gaan spelen in de eredivisie B.
“Maar ik wilde graag een niveau hoger spelen. Vandaar dat ik, toen ik de kans kreeg om voor VTV uit te komen, met beide handen aangreep. Van die stap heb ik geen moment spijt gehad. VTV is een leuke vereniging en “dames 1″ een fijn team. Leuk om in te spelen. Al is het allerbelangrijkste natuurlijk, dat mijn spel er beter van wordt.”

De jeugdige Tanja Helle is inmiddels aardig ingeburgerd in het eerst VTV damesteam. Van de zeven gespeelde wedstrijden – gerekend tot 21 maart – won ze er drie. Ook al heeft Tanja heel veel natuurlijke aanleg voor het tafeltennissen, het komt haar uiteraard niet zo maar aanwaaien. Ze moet er wel degelijk keihard voor trainen. “Momenteel, omdat ik me aan het voorbereiden ben op mijn examen voor het gymnasium, slechts 10 tot 12 uur in de week maar het is de bedoeling dat straks uit te breiden naar vijftien of achttien uur. Ik vind overigens dat ik mijn sport met mijn studie kan combineren al blijft studie natuurlijk – ik wil graag geneeskunde gaan studeren – het allerbelangrijkste”

Door: Thijs Middelkoop
Bron: De Molenkruier – woensdag 25 maart 2015