Regionaal Basisscholen Toernooi VTV zaterdag 3 maart 2018

Met een opkomst van 12 scholieren hadden we een mooi aantal deelnemers. Daarmee hadden we de mogelijkheid om te spelen in poules van 4 of 3 personen. De spelers die zich hadden opgegeven waren geënthousiasmeerd door de clinics die door Willem Bakers, John van Hoeven, Tobias Lamers en Jacintha de Hoop in diverse basisscholen in Nieuwegein-Zuid waren gegeven. Daarnaast was er in de weken voorafgaand geflyerd met ondersteuning van Sander Tuitel van SportID Nieuwegein. Mede dankzij het enthousiasme van vakleerkracht bewegingsonderwijs Eelco Ott was basisschool De Schouw het best vertegenwoordigd met 5 deelnemers. De overige kwamen van Prinses Margriet, De Opstap (IJsselstein) en de Mauritsschool.

Na een welkomstwoord van toernooileider en VTV coach Willem Bakers gingen de 12 deelnemers in drie vierkampen uiteen. Daaruit moesten per poule de nummers 1 t/m 4 bepaald worden om in de vervolgronde op sterkte verder te kunnen spelen. Omdat nog niet iedereen de regels kende werden alle tafels begeleid door de teamleden van VTV3: Bram Buitenweg, Juul Lamers, Stephan van Moppes en Joshua Sweerts. De kinderen die even geen wedstrijd hoefden te spelen konden bij een andere wedstrijd punten tellen. Andere mogelijkheden waren spelen op kleinere miditafels of zich met elkaar meten op het onderdeel ´rammen´ of ´wie heeft de hardste slag´ of ‘Speedkampioen’. We hadden zichtbaar een goede zet gedaan met het inzetten van een snelheidsmeter. 

Na ongeveer 1,5u spelen was het tijd voor een korte pauze waarin de deelnemers wat konden eten en hun consumptiebon konden omruilen voor een drankje. Ook kon men vast kijken naar de twee bekers die al waren tentoongesteld. Eén voor de winnaar van de tafeltenniscompetitie en een voor de speler met de hardste slag. Voor iedere deelnemer lag daarnaast alvast een mooie medaille ter herinnering klaar. Na de pauze en een korte uitleg van Willem over het vervolg ging het verder met de driekampjes waarin de deelnemers naar gelang hun prestatie in de vorige ronde waren ingedeeld. Nadat ook deze wedstrijden waren gespeeld werd voor de prijsuitreiking nog het onderdeel hard slaan voor de snelheidsmeter afgewerkt. Inmiddels waren er ook aardig wat familieleden van de spelers in de kantine aanwezig om hun favorieten aan te moedigen.

Of het toernooi nieuwe aanwas van jeugdleden voor VTV gaat opbrengen zal de toekomst leren. Om de plaatsen 1 t/m 3 werd namelijk niet geheel verrassend gespeeld tussen de enige twee kinderen die al tafeltennis als sport beoefenen. Ze werden aangevuld met een verdienstelijke nummer 3 Adam Idikel. We begrepen dat deze enthousiaste jongen sowieso al met plannen rondliep om voetbal te verruilen voor tafeltennis. Dat zijn keuze daarbij niet op VTV valt maar vanwege de afstand op TTVN zullen we niet als probleem ervaren. Natuurlijk vinden wij dit erg jammer, maar het is wel weer een promotie van de tafeltennissport.

De einduitslag:
1. David Pronk
2. Daniel Hoekstra
3. Adam Idikel
4. Luca Kozar
5. Pelle Dijkstra
6. Xandro van Es
7. Quinten van Dijk
8. Isma’iel Baboe
9. Cas Broere
10. Seyit Sağlık
11. Mick Arts
12. Marysia Topolska

De Speedkampioen met de hardste slag was Pelle Dijkstra met 69 km/h.
 
Het was een geslaagde sportieve en gezellige dag waar we met tevredenheid op terug kunnen kijken.