Mogelijkheid tot herstart Eredivisie

Naar aanleiding van de recente publicatie van de Rijksoverheid over de topcompetities heeft de NTTB vandaag de volgende reactie gegeven:

Beste allemaal,

In de persconferentie van 8 december 2020 kondigde het kabinet nieuwe coronamaatregelen aan. Het plan van het kabinet is dat topsporters vanaf 17 december weer in de topsportcompetities kunnen trainen en wedstrijden mogen spelen. Deze maatregelen worden eerst voorgelegd aan de Tweede Kamer en Eerste Kamer. Zie hier
het volledige bericht op de website van de Rijksoverheid. Aanvullend zijn wel door de rijksoverheid voorwaarden aan een herstart van de betreffende competitie gesteld, net als deze ook door voetbal worden vervuld.

Wij zijn blij dat dankzij de inspanningen van sportkoepel NOC*NSF en de bonden een dergelijk plan nu door het kabinet is ingediend en zijn uiteraard trots dat wij met tafeltennis daar als een van de (binnen)sporten bijstaan. Dit is een hoopvol bericht voor wat betreft de herstart van de Eredivisie dames en heren. Het uitgangspunt dat wij hanteren is om de Eredivisie zo snel mogelijk te hervatten.

De komende dagen werkt NOC*NSF aan een protocol, met daarin aanvullende voorwaarden voor een herstart. Onder andere op basis van dat protocol werken wij er achter de schermen hard aan om de mogelijkheden en consequenties in kaart te brengen. De komende dagen staan er overlegmomenten met NOC*NSF en anderen gepland en dan zal daarover meer duidelijkheid komen. Op dat moment komen we bij jullie terug met aanvullende informatie wanneer de herstart haalbaar is.

We rekenen op jullie steun om de Eredivisie weer te starten wanneer dat mogelijk is. Indien clubs verwachten dat zij tegen bepaalde beperkingen aan zullen lopen, kunnen zij dit kenbaar maken. Denk daarbij aan (extra) maatregelen of omstandigheden vanuit de gemeente.

Met vriendelijke groet,
NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND

Sophie Dijkers
Hoofdcompetitieleider (HCL)