Leidzame nederlaag voor Heren 1

Afgelopen zaterdag mochten we op bezoek bij kampioenskandidaat Scylla in Leiden. We zouden het deze week moeten stellen zonder kopman Mark en Li was ook niet beschikbaar.
Marco had dus de grote eer om voor de tweede keer aan te treden en ook voor de tweede keer tegen Scylla. Het zou een zware opgave gaan worden en het was dan ook zaak punten te sprokkelen tegen dit sterke team.

Het begin was nog hoopgevend. Vera won de eerste game van Joey Boekkooi, maar was vervolgens kansloos. Jörgen stond na 3 goeie games op een 2-1 voorsprong tegen Joost van Zanten. Hij kwam in de 4e game van een 7-1 achterstand terug naar 8-6, waarop Joost een time-out nam. Na 2 kleine missers van Jörgen en een goed punt van Joost was het weer 2-2. In de beslissende game liep Joost snel weg en die gaf de wedstrijd niet meer weg. De wedstrijden die volgden werden allen in 3 games beslecht in het nadeel van ons. Marco tegen Robert, dubbel Vera/Jörgen tegen het sterke koppel Joey/Joost, Vera tegen Joost en Marco tegen Joey. Jörgen begon goed tegen Robert en kwam weer op een 2-1 voorsprong. In de 4e game waren er wat ongelukkige punten tegen met netjes en randjes en in de 5e game ging Robert helemaal los. Zo ging deze wedstrijd helaas ook verloren. Uit de resterende potjes wist alleen Vera nog een game te winnen van Robert, waardoor er een harde 10-0 op de borden kwam te staan!

Een slechte week met een daling op de ranglijst van plek 3 naar plek 5 als gevolg!
Komende week de laatste thuiswedstrijd van het seizoen!

Door: Jörgen Verberne