John van Spengen wint Open Soester

Overgenomen van www.shot.nl

De 2019 editie van de Open Soester kampioenschappen is gewonnen door John van Spengen! In een spannende finale was hij John Uyleman met 3-2 de baas!

De route naar de finale kende voor John weinig hobbels. In de poulefase werd overtuigend de 1e plaats behaald. In de kwartfinale werd Uri Eugenio met 3-0 aan de zegekar gebonden. De halve finale tegen Julian Plette leverde een aantal spannende games op, met uiteindelijk een 3-1 zege voor John. De route voor John Uyleman richting finale ging met dezelfde cijfers. Tegenstanders in de kwart- en halve finale waren respectievelijk Thomas van Vessem en André Folmer.

De finale kende een gelijk opgaand patroon. Van Spengen pakte de 1e en de 3e game, Uyleman de 2e en 4e. Een vijfde game moest dus de beslissing brengen. In het begin van deze game lag het momentum bij Uyleman, maar Van Spengen wist zich terug te knokken en uiteindelijk met de winst aan de haal te gaan. Na vele tweede plaatsen in de afgelopen jaren ging John dus eindelijk met de titel naar huis!

Alle uitslagen van het toernooi vind je in onderstaand schema. Bekijk de foto’s op Google Photos. Bekijk de beelden van de finale op YouTube: