Heren 1 trapt af met overwinning

Afgelopen zaterdag 12 september was de aftrap van het nieuwe seizoen voor Heren 1. Vera, Werkie (Mark van Werkhoven), Jörgen, Li en nieuwkomer Mark Heemskerk zullen er alles aan doen om de 2e divisie plek in stand te houden.
De opstelling tegen Bit uit Ede was Werkie, Jörgen en Mark. Mark nam gelijk het initiatief door de spits af te bijten tegen Maarten Loeve. In een spannende wedstrijd dolf Mark helaas het onderspit in de 5e game. Geen lekkere binnenkomer. Zijn 2e wedstrijd tegen Simone de Klerk ging een stuk beter en wist hij naar zich toe te trekken. Omdat de Kopman van Bit andere verplichtingen had, was invaller Bert Nab van de partij voor de bezoekers. Na anderhalve game achter de feiten aan te lopen leek het erop dat Mark een zeer lastige wedstrijd tegemoet zou gaan. Hij schakelde een tandje bij en opeens bleek het een stuk makkelijker te gaan en won zo in 4 games. Deze overwinning van Mark zou ons uiteindelijk het 6e punt voor ons opleveren en dat betekende de eerste overwinning van het seizoen! Zijn debuut voor VTV luisterde hij dus na een stroeve start op met twee degelijke overwinningen! Hoe verging het de andere twee trouwe team 1 spelers?

Werkie startte tegen invaller Bert en was zeer resoluut met een 3-0 overwinning! In de wedstrijd tegen Maarten ontspon zich een ware titanenstrijd die uiteindelijk, door een aantal gemiste matchpoints in de 5e game, toch door Maarten gewonnen werd. In zijn laatste wedstrijd liet hij zich niet nog een keer in een thuiswedstrijd door Simone verrassen en dwong haar tot wanhoop met zijn mokerslagen. Ook voor Werkie twee overwinningen!

Jörgen startte erg moeizaam tegen Simone en kwam geen moment in de wedstrijd. Een duidelijke 0-3 nederlaag als gevolg! Tegen Bert leek het tij te keren in de 2e game, maar met wederom moeizaam spel gingen game 3 en 4 en dus de wedstrijd verloren! Daar waar Mark en Werkie net verloren tegen Maarten, wist Jörgen hem constant onder druk te zetten en werd hij in vijf games toch wel de verrassende winnaar. Daarmee sloot hij een matig begin goed af!
Het gelouterde dubbel Werkie / Jörgen kwam vandaag niet echt in de problemen. In 4e games werd deze in het voordeel beslist!

Einduitslag werd dus 6-4! Al met al een degelijke uitslag tegen dit hoog aangeslagen team, dat ondanks een invaller de schade beperkt hield.

Deze week de uitwedstrijd tegen Red Stars Venray!