Halve finale SKF – VTV: onvoorstelbaar onvoorspelbaar spannend

Het was een gedenkwaardige halve finale tussen SKF en VTV. Het clubgebouw zat boordevol publiek. De sfeer zat er vanaf het begin goed in.

De wedstrijd kende onverwachte wendingen. Eigenlijk gelijk al in het begin toen Brenda Vonk in de tweede game van de openingspartij sterk terugkwam. Tanja Helle herstelde haar overwicht en bracht VTV op voorsprong. SKF had echter de betere tussenstand van 2-1 in de pauze dankzij sterke optredens van Melanie Bierdrager en Marlotte Staps.

Na de pauze zagen we opnieuw kerend tij in de wedstrijd tussen Brenda Vonk en Sanne de Hoop. Ook daar zagen we Brenda sterk terugkomen in de tweede game, maar Sanne de Hoop won alsnog de partij. Tanja Helle zette het VTV-team op een 2-3 voorsprong dankzij een zwaarbevochten overwinning tegen een opvallend sterk spelende Marlotte Staps. Melanie Bierdrager bracht SKF op 3-3 door haar overwinning op Chana van der Venne.

Het afsluitende dubbelspel moest de beslissing brengen. Brenda Vonk en Melanie Bierdrager brachten SKF op een 2-0 voorsprong in games. Toen wisten Sanne de Hoop en Tanja Helle de laatste wending aan de wedstrijd te geven. Sanne en Tanja wonnen de vijfde game, waardoor VTV opnieuw mag uitkomen in de eredivisiefinale, ditmaal op Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei in Hilversum, aanvang 12:00.

De wedstrijd is volledig terug te zien op ons Youtube kanaal Live Stream VTV Nieuwegein.

De foto is gemaakt door onze VTV-fotograaf Cees van Schaik.

Van links naar rechts: Sanne de Hoop, Emma van der Zanden, Tanja Helle, Bert van Schaik, Chana van der Venne en Vera van Boheemen.

De uitslagen:

SKF                                                             VTV                                                 Uitlag                                   Stand

Vonk-Huntelerslag, B. (Brenda)      Helle, T.A. (Tanja)                     1-3 (-5,10,-7,-8)               0-1

Bierdrager, M.A.M.C. (Melanie)     Hoop, S. de (Sanne)                 3-0 (5,5,9)                          1-1

Staps, M. (Marlotte)                           Venne, C. van der (Chana)     3-1 (3,-2,7,6)                    2-1

Vonk-Huntelerslag, B. (Brenda)      Hoop, S. de (Sanne)                 1-3 (-3,6,-9,-5)                 2-2

Staps, M. (Marlotte)                           Helle, T.A. (Tanja)                     1-3 (9,-5,-3,-6)                 2-3

Bierdrager, M.A.M.C. (Melanie)     Venne, C. van der (Chana)     3-0 (4,7,6)                          3-3

Vonk-Huntelerslag, B. (Brenda)/    Hoop, S. de (Sanne)/               2-3 (9,9,-7,-8,-7               3-4
Bierdrager, M.A.M.C. (Melanie) Helle, T.A. (Tanja)