Even voorstellen: Tanja Helle

Hallo allemaal!
Ik ben Tanja Helle, 17 jaar en ik kom uit Amsterdam. Sinds dit seizoen (voorjaar 2015) speel ik bij VTV in het eerste damesteam, dat uitkomt in de eredivisie A. Vorig seizoen speelde ik in de damescompetitie bij TTV Hilversum. Ons team zou echter Eredivisie B gaan spelen en voor mijn spelontwikkeling was het voordeliger om op een hoger niveau te gaan spelen. VTV gaf mij toen deze kans om in het eerste damesteam te spelen. Hoewel ik het erg jammer vond om mijn team bij Hilversum te verlaten, ben ik ook heel blij dat ik deze stap heb kunnen maken. Ik ben meteen erg goed opgevangen bij VTV, zowel binnen het team als daarbuiten en wat mij gelijk opviel, was de betrokkenheid van de leden. Ik hoop in de toekomst nog veel goede seizoenen bij VTV mee te kunnen maken!

Doelen
Persoonlijk hoop ik het komende seizoen vooral goede wedstrijden te kunnen spelen. Hoewel ik er natuurlijk alles aan ga doen om zoveel mogelijk te winnen, is het winstpercentage voor mij op dit moment minder belangrijk dan mijn spelontwikkeling. Met het team proberen we zover mogelijk te komen!

Dagelijks leven
In het dagelijks leven besteed ik de meeste tijd aan tafeltennis en school. Op dit moment zit ik in mijn eindexamenjaar (6 Gymnasium) op het Calandlyceum te Amsterdam. Hiernaast vind ik het leuk om in de vakantie met vrienden af te spreken, te winkelen en andere leuke dingen te doen. In de zomervakantie vind ik het leuk om naast tafeltennis aan andere sporten te doen, zoals golfsurfen, rotsklimmen/abseilen, volleyballen, zwemmen en ga zo maar door.

Toekomst
Volgend jaar wil ik een tussenjaar nemen om me volledig te kunnen concentreren op het tafeltennissen. Daarnaast hoop ik ergens mee te kunnen lopen bij een (medisch) onderzoek of ergens in een ziekenhuis om ‘ervaring’ op te doen. Na dat jaar wil ik namelijk geneeskunde gaan studeren, om later een (combinatie van) onderzoeker en/of arts te worden. Tijdens mijn studie ben ik overigens wel van plan nog steeds helemaal voor tafeltennis te gaan, dus ook dat zal een combinatie van tafeltennis/studie gaan worden.

Dat was dan de korte introductie over mezelf. Ik zou zeggen: hopelijk tot snel bij VTV!