Clubkampioenschappen 2014

Geslaagde clubkampioenschappen VTV 2014

 

De traditie schrijft voor dat het prachtig weer is tijdens de clubkampioenschappen van VTV, en zondag 25 mei was geen uitzondering. Toch stelde de toernooileiding met genoegen vast dat dit geen enkele invloed had op de opkomst. Ruim op tijd stonden alle deelnemers klaar om het beste van zichzelf te laten zien.  Klokslag 11.00 uur opende Michel Leenders het toernooi, waarna de strijd losbarstte. De eerste   ‘opwarm’ ronde bestond uit verkorte (best-of-three) vierkampen, waarbij alle deelnemers door elkaar waren gehusseld. Op deze manier kon iedereen eens een keertje spelen tegen clubgenoten met wie men normaal gesproken niet zo snel een balletje slaat. Erg leuk om te zien dat de zogenaamde ‘mindere goden’ de zogenaamde ‘toppers’ het vuur flink aan de schenen wisten te leggen.

Om 13.00 uur begon de tweede ronde, het hoofdtoernooi. Hierbij werden de spelers wel op sterkte ingedeeld, en mocht men zich via 5- of 6-kampen proberen te plaatsen voor de kruisfinales en, bij winst, voor de finales.  Twee niet-relevante, maar toch opvallende statistieken uit deze ronde:

–       Grootste leeftijdsverschil (Henk van Schaik – Pieter Bakers: 68 jaar)

–       Grootste lengteverschil (Manfred Meerveld – John v.d. Hoeven: verschil niet gemeten)

Na het optrekken van de celluloid-dampen kwamen de volgende spelers als sterksten naar voren:

Poule C (4e klasse en lager)

De kruisfinales werden gespeeld door Wim Hartog tegen Jurrie Lijjffijt en Silvestro Russo tegen Jesper van Schaik. In de finale won Jesper van Schaik van Jurrie Lijjffijt en ging er met de titel vandoor, daarmee het bewijs leverend dat de jeugd inderdaad de toekomst heeft.

Poule B (2e/3e klasse)

Hiervoor plaatsten zich Sjoerd van Beuzekom tegen Jeroen de Nas en Pieterjan van der Werf tegen Willem Bakers. In de finale toonde Willem Bakers zich met 3-0 duidelijk de sterkere tegen Jeroen de Nas, vooral door een niet af te stoppen forehand topspin. Met deze zege liet Willem duidelijk zien toe te zijn aan een niveautje hoger.

Poule A (1e klasse en hoger)

In deze sterk bezette categorie (de teams 1 t/m 4 deden nagenoeg volledig mee) werden zoals verwacht de prachtigste wedstrijden uitgevochten. In de eerste kruisfinale versloeg Mark van Werkhoven onze Nederlandse Belg (of Belgische Nederlander) Patrick Eling, en in de tweede kruisfinale was Harmen van den Berg de sterkere tegen Jörgen Verberne. In een prachtige en spannende best-of-seven finale won Mark van Werkhoven met 4-1 van Harmen van den Berg, en mag zich daarmee het komende jaar algemeen clubkampioen van VTV noemen.

Om 17.15 uur werden de prijswinnaars onder luid applaus gehuldigd, en konden we beginnen aan het diner. Ons mede-clublid, sponsor en keurslager Richard Stekelenburg had voor een fantastisch buffet gezorgd, met bami, nasi, saté, en een babi-pangang naar eigen recept om je vingers bij op te eten. Voorwaar een geweldige afsluiting van een geweldige dag.

Ten slotte gaat onze dank uit naar Tineke, Henk en Manon Buijtendijk, die de logistiek van de bar en  het diner op uitstekende wijze voor hun rekening namen.

Graag tot volgend jaar,

Toernooicommissie VTV,

Michel Leenders en Jasper Eijpe.