Afdelingskampioenschappen 21 januari 2017

Een week na de Mini-meerkampen in Huizen en een week voor de start van de voorjaarscompetitie stonden de afdelingskampioenschappen in Hilversum op het programma. Stef, Matthijs, Koen, Felix, Stephan, Juul en Joshua (UTTC) mochten om 7:45 al vroeg verzamelen om op tijd aanwezig te kunnen zijn. Met een begintijd van 9:00 en finalewedstrijden rond 18:00 gevolgd door prijsuitreikingen was het een wat grotere toernooivorm, dan we de week daarvoor hadden meegemaakt. Alle deelnemers konden in 3 categorieën poulewedstrijden spelen. Daarna volgden voor de winnaars en soms ook de runner-up een knock-out fase. Er was ingedeeld per jeugdklasse, per leeftijdscategorie en dubbelspel per klasse.

De dag begon met dubbelspelen. Al onze spelers waren ingedeeld in dubbelklasse 6. Daardoor werden er in de loop van de dag aardig wat onderlinge VTV duels uitgevochten. Omdat Joshua de enige namens UTTC was en bij VTV iedereen al een dubbelspelpartner had was hij daarbij gekoppeld aan Lina Bekhuis van Bijmaat. Dat pakte goed uit, met deze ervaren speelster versloeg Joshua in de finale zijn VTV maatjes Koen en Felix.

In de enkelklasse overleefden meerdere van onze spelers in één of beide indelingen de poulefase. Voor sommige spelers was de concentratie in de daaropvolgende knock-out fase inmiddels wat minder. Daarmee zag je dat deze dag nog een wat langer uithoudingsvermogen vereist dan de mini-meerkamp de week er voor. Mooi om te zien dat VTV voorzitter / UTTC trainer John een groot deel van de dag aanwezig was om onze spelers hier doorheen te coachen. Juul en Felix hebben mede hierdoor heel goed de finales enkelspel weten te bereiken.

Weer een leuke ervaring, waarbij zowel ouders als spelers hebben genoten en moe, maar voldaan huiswaarts keerden. We hebben tegen veel verschillende spelers van verschillende verenigingen ervaring kunnen opdoen en successen kunnen boeken. Mooi meegenomen dat Joshua daarbij zijn clubgenoten van VTV weer wat beter heeft leren kennen.

Door: Tobias Lamers