60 jaar VTV -week

De jubileumweek van VTV 60 Jaar van 4 oktober tot en met 10 oktober 2015

Zo’n 32 leden en oud-leden hadden zich rond de klok van 10 uur verzameld in ons clubhuis aan de Helmkruid. Na wat bijgebabbeld te hebben met een kopje koffie of thee werd er in 4 poules van 8 gestreden om de eeuwige eer en roem. Tijdens het toernooi hield de wethouder van Economische Zaken van de Gemeente Nieuwegein, Mr. Johan Gadella, een korte toespraak waarin hij onder andere  VTV feliciteerde met het 60 jarig bestaan en meldde tevens dat er in de toekomst plannen zijn voor de aanpak van het sportpark. Hierna ging het toernooi weer rustig verder. Tijdens de morgen kwam de penningmeester van de NTTB-midden binnen en overhandigde een envelop met de wens  dat wij nog een evenzo lange toekomst zouden mogen hebben. Ook liet hij weten een bedrag over te maken op de rekening van VTV. In de pauze hield de penningmeester van de NTTB, Kees Kamp, een toespraak, die helaas moest worden ingekort, omdat ook Gerard Peelen in het zonnetje gezet zou worden, maar Gerard helaas geveld is door een zware kou. 60 Jaar lid en initiator van de oprichting van VTV én 60 jaar lid van de NTTB is per slot van rekening niet niks. De bloemen en een boek van de NTTB evenals een “jonge” versnapering zijn inmiddels al wel met de groeten overgebracht naar Gerard. Verder werd ons mooie onderkomen hier aan het Helmkruid geprezen. We mogen er trots op zijn, zo werd gezegd.  Tot slot richtte onze voorzitter, John van Hoeven zich tot de aanwezigen. Hij legde uit dat we bezig zijn om een nog stabielere vereniging van VTV te maken. Vooral het aantal jeugdleden uitbreiden heeft de hoogste prioriteit. Hierna werd het toernooi hervat. De conditie van enkele leden en oud-leden werd hierbij behoorlijk op de proef gesteld. Na het toernooi werd er nog wat gedubbeld door de nog “fitte” spelers en speelsters. Rond de klok van 5 uur werd de uitslag bekend gemaakt en de poulewinnaars werden verrast door een heerlijk kookworst van slagerij Stekelenburg. Richard werd bij binnenkomst luid toegapplaudiseerd, vooral vanwege zijn vele werk en tomeloze inzet voor al die etentjes e.d. van de afgelopen jaren. Ook nu weer werden verrast door een overheerlijk oosters buffet. Na het buffet was het uitbuiken en bleven de meeste deelnemers nog even heerlijk nababbelen Rond de klok van 8 uur s’avonds werd de Helmkruid 9 afgesloten. Iedereen weer over 5 jaar terug, wanneer we 65 jaar bestaan? Ook oud-leden die nu waren verhinderd, zijn dan ook weer van harte welkom.

Op woensdagmorgen waren de dynamic-tennissers aan de beurt om feest te vieren en een toernooitje te houden. De winnaars van een partijtje kreeg 2 snoepjes en de verliezers 1. Deze werden dan door iedereen in zijn eigen bekertje gedaan. Zo kon iedereen na afloop zien hoeveel snoepjes zij of hij bij elkaar had gespeeld. In de pauze werd er genoten van overheerlijk appel- en monchougebak, gebakken door Annemiek Kranenburg en Mirjam Vervuurt, die tevens de algehele leiding hadden over deze ochtend/middag. Ook hadden zij de hulp van Itgar, een vriendin van de beide dames. Na het toernooi werd er nog een quiz gehouden. Voor elk goed antwoord kreeg de groep, er waren er vier van 6 personen, een tafeltennisballetje. De groep die de meeste balletjes had verzameld kreeg de eeuwige roem. Na ieder onderdeel van deze quiz werd er een prachtig VTV-lied gezongen op de wijze van Ik Hou van Holland:

Ik hou van VTV, mooie club uit Nieuwegein

Ik hou van VTV Dynamic tennis is heel fijn!

En elke woensdag gaan we even samen slaan

Want VTV blijft altijd bovenáán.

Vervolgens, na een aperitiefpauze, werd er door Annemiek, Mirjam en Itgar en verrukkelijke lunch geserveerd, waarna rond de klok van half drie iedereen tevreden en voldaan huiswaarts ging.

Op de donderdagmiddag waren de Recreanten aan de beurt. Ook hier was er weer een toernooi voor de deelnemers met als beloning de eeuwige roem en de bekende 3 en 1 snoepjes. Tijdens en na het toernooi was er tijd voor een versnapering, een pindaatje, worst en kaas. Om 4 uur werden de dames en heren verrast door een erg leuke en zeer gewaardeerde demonstratie van 3 dames van ons eredivisie damesteam. Tanja Helle en de zusjes Sanne en Jacintha de Hoop demonstreerden diverse oefeningen, zelfs met een barkruk werd er backspin gegeven, maar ook werd er aangevallen met een koekenpan. Na afloop werden de recreanten uitgedaagd door de dames om een bellatje te slaan tegen ze. Ook dat werd gretig geaccepteerd door de recreanten. Een kleine pauze en daarna konden de aanwezigen smullen van een heerlijke maaltijd door Annemiek en Mirjam en (daar is ie weer) Richard Stekelenburg gemaakt. Zo rond de klok van 7 uur ging iedereen weer huiswaarts. Annemiek, Mirjam en Itgar werden bedankt door de woordvoerster van de recreanten Elly van Maurik.

Op de vrijdagavond hebben we met 15 klaverjassers en 6 darters een gezellige avond gehad. Er werd bij het klaverjassen ingevallen door een dartteam, omdat we helaas maar door enkele afzeggingen met een ongelijk aantal kaarters zaten. Dit was een perfectie oplossing en de sfeer was reuze gezellig.

Op zaterdagmiddag kwam door te weinig aanmeldingen het blacklight-toernooi helaas te vervallen. Door degenen die zich wel hadden opgegeven werd er nu een ludiek “tafeltennistoernooi” gespeeld. Het varieerde van drie tafelhelften tot tafelhelften die uit elkaar stonden, maar dan met een superbal of een tennisbal. Ook hier was het weer heel veel plezier. Daarna liep de zaal van lieverlee vol met leden en hun aanhang om zich op te maken voor een feestelijk buffet, verzorgd door (daar is ie weer) Richard Stekelenburg, bijgestaan door Sandra. S’avonds gevolgd door een gezellige feestavond. DJ Duke verzorgde in de kantine een gezellig muziekje en in de zaal verzorgde Philip van Roosmalen de interland van Nederland tegen Kazachstan, muziek van onder andere Phil Collins, Roger Hodgson en later op de avond vertoonden enkele leden bij het karaoke hun zangkunsten. Om 24:00 uur stopte de muziek, werd er opgeruimd en was de feestweek 60 Jaar VTV afgelopen.