Fietspuzzeltocht zaterdag 2 juni 2012

Fietspuzzeltocht zaterdag 2 juni 2012

 

Uiteindelijk is het er toch nog van gekomen. De fietspuzzeltocht, die oorspronkelijk gepland stond in de feestweek van oktober 2010 ter gelegenheid van ons 55-jarig bestaan,  is gereden! De eerste maal afgelast door het slechte weer, de tweede maal om organisatorische redenen, maar dit jaar, 2012, is de tocht alsnog gereden. Deze tocht was in elkaar gezet door Mirjam Vervuurt en Annemiek Kranenburg. Hiervoor nog onze hartelijke dank. Helaas waren beide dames deze dag verhinderd.

Wat voor weer zou het zijn? In eerste instantie waren de vooruitzichten niet zo gunstig, maar niets was minder waar. Zaterdag 2 juni werd steeds beter in de verwachting en ja hoor, het was fantastisch fietsweer. Heerlijk voor iedereen, ook voor de bezetters van de controleposten.

Om tien voor half twee startten de eerste deelnemers en om 10 over 6 kwamen de laatste weer aan bij VTV.

Bij de eerste controlepost, waar Hendrik en Aartje van Rooijen de scepter zwaaiden, kreeg iedereen een broodje warme beenham, dat was gesponsord door ons (zoals hij in de puzzeltocht werd genoemd) vleeschhouwend lid, Richard Stekelenburg. Iedereen was hierover vol lof. Bovendien kreeg iedere deelnemer een pakje gezonde Dubbelfriss.

Na deze lekkere versnaperingen gingen de deelnemers vol goede moed op weg naar de tweede controlepost. Deze was een flink stuk verder op de route, ongeveer tussen Lopikerkapel en Uitweg en werd bemenst door Henk en Tineke Buijtendijk. Zij zaten op het terrein van de firma Rens de Bruyn. Deze firma had zich zeer coöperatief opgesteld. De deelnemers mochten gratis gebruik maken van het toilet en van trimtoestellen die op het terrein staan. Bij deze post werden versnaperingen aangeboden door VTV.

Zoals gezegd was iedereen rond zes uur binnen en konden de antwoorden worden gecontroleerd door onze voorzitter Dick Maaswinkel. Hierna volgde de prijsuitreiking. De eerste prijs werd gewonnen door Koos van Duivendijk en zijn dochter. Tweede werden Toos en Theo de Goede, die één punt minder hadden. De poedelprijs ging naar Henk Doedee, voor hem geldt wel het excuus dat hij deze tocht alleen reed.

De organisatie had gezorgd voor heerlijke gezonde fruitprijzen. Degenen die geen prijs hadden gewonnen met fietsen, kregen na afloop een bakje aardbeien mee, beschikbaar gesteld door groente- en fruitzaak  Frank Dolmans, Hoogzandveld 12.

Er werd afgesloten met een heerlijke maaltijd die, tegen een geringe vergoeding, was bereid door Keurslagerij Stekelenburg. De deelnemers en organisatoren genoten van bami/nasi met Bourgondisch potje, Indiase kip in kerriesaus, saté en Indische balletjes. Het was heerlijk. Zo rond een uur of acht ging iedereen weer naar huis.

Tijdens de fietstocht zijn door diverse mensen leuke foto’s gemaakt. Wil je de foto’s bekijken, klik HIER.